Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μούχλα αναδύεται από το νέο κυβερνητικό σχήμα...που στοχεύει σε εκλογές - Ο Χαρδούβελης θα δώσει μάχη για την ανάπτυξη

Μούχλα αναδύεται από το νέο κυβερνητικό σχήμα...που στοχεύει σε εκλογές  - Ο Χαρδούβελης θα δώσει μάχη για την ανάπτυξη
Ο αέρας που εκπνέει η κυβέρνηση έρχεται από το παρελθόν - Ελάχιστες οι επιλογές νέων και άφθαρτων προσώπων
Κυβερνητικός ανασχηματισμός με πολιτικά χαρακτηριστικά και με στόχο τις επόμενες βουλευτικές εκλογές ήταν η νέα απόπειρα του Αντώνη Σαμαρά του πρωθυπουργού να επανεκκινήσει την κυβέρνηση που δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα στις ευρωεκλογές.
To σχήμα αυτό ή θα πετύχει οδηγώντας σε άνοδο τον κυβερνητικό σχηματισμό ή θα αποτύχει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σφραγίσει την πολιτική του κυριαρχία.
Το παράδοξο είναι ότι στο κυβερνητικό σχήμα κατά βάση χρησιμοποιήθηκε παλαιό και φθαρμένο υλικό, παλαιοί πολιτικοί που δοκιμάστηκαν και είτε απέτυχαν, είτε δεν απέδωσαν είτε εφθάρησαν.
Μούχλα αναδύεται από τον νέο κυβερνητικό σχηματισμό...που μόνο νέο δεν τον λες...
Η πλειοψηφία των υπουργών και υφυπουργών προέρχονται από το παρελθόν και τα ονόματα τους έχουν συνδεθεί με τις ατυχείς κυβερνητικές επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία.
Ο νέος κυβερνητικός ανασχηματισμός χρησιμοποιεί τα εργαλεία του προχθές για να δημιουργήσει την Ελλάδα του αύριο.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα εμπνέει ανησυχία για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει.
Ωστόσο διαφαίνεται ότι εξυπηρετεί ένα πολιτικό στόχο να οδηγήσει την κυβέρνηση στις βουλευτικές εκλογές όποτε υλοποιηθούν είτε μαζί με την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας είτε αργότερα.
Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι κατώτερος των περιστάσεων.
Εξαίρεση αποτελεί η παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη και ορισμένων άλλων στελεχών που φέρνουν αέρα πιο φιλολαϊκού προφίλ.
Ο Χαρδούβελης όπως και ο Στουρνάρας ή ο Παπαδήμος είναι του Σημιτικού μπλοκ.
Ο Χαρδούβελης ως νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει το κρίσιμο υπουργείο μετά από την ήττα στις ευρωεκλογές και το μήνυμα της κοινωνίας ήταν αλλάξτε.
Ο Χαρδούβελης είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και σε επιλογές του οικονομικού επιτελείου ωστόσο η υπόλοιπη ομάδα στο υπουργείο παρέμεινε ως έχει.
Ο Σταικούρας είχε δείξει έργο όπως και ο Μαυραγάννης.
Ο Χαρδούβελης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.
Ανέλαβε επικεφαλής της διεύθυνσης οικονομικών μελετών στην Eurobank με πρόταση του Καραμούζη τότε αναπληρωτή CEO της Eurobank.
Φιλόδοξος οικονομολόγος, προέρχεται από το παρελθόν αλλά είναι άφθαρτος υπό την έννοια ότι δεν έχει ασκήσει κυβερνητικά  καθήκοντα, θεωρείται άνθρωπος της αγοράς και έχει πολύ καλή γνώση των τραπεζικών ισορροπιών και προβλημάτων.   
Ότι προέρχεται από το περιβάλλον Σημίτη δεν είναι αρνητικό υπό την έννοια ότι και ο Στουρνάρας προέρχεται από το περιβάλλον Σημίτη.
Το σχήμα στο υπουργείο εξωτερικών δεν άλλαξε μια από τα ίδια με τον Γεροντόπουλο να παραμένει…
Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Δένδιας είναι ερωτηματικό όπως επίσης και των Κωνσταντινόπουλου και Γιακουμάτου.
Η αποχώρηση του από το υπουργείο προστασίας του πολίτη όπου είχε προκαλέσει πολλές εντάσεις με την Χρυσή Αυγή τον φέρνει αντιμέτωπο με μια μεγάλη πρόκληση.
Ο Κ. Χατζηδάκης αντικαταστάθηκε και παρ΄ ότι είχε παράξει έργο η κυβέρνηση του Σαμαρά δεν το εκτίμησε.
Η υπουργοποίηση Λοβέρδου στο υπουργείο Παιδείας είναι απόρροια της απόφασης του να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση.
Ανήκει στο παρελθόν και το κυριότερο είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό….και τώρα καλείται να τον υπερασπιστεί.
Παράδοξα πράγματα….
Στο υπουργείο Υγείας Βορίδης και Γρηγοράκος δεν είναι κατανοητό σχήμα σε αντίθεση με την Παπακώστα που θα δουλέψει.
Ο Άδωνις Γεωργιάδη αντικαθιστάται από υπουργός Υγείας, εμφανιζόταν ως βασιλικότερος του βασιλέως, προβλήθηκε όσο κανείς στα μέσα ενημέρωσης ενώ το κυριότερο όλων….οι εμπλεκόμενοι γιατροί και φαρμακοποιοί βρίσκονταν σχεδόν σε διαρκή κόντρα με τον Γεωργιάδη.
Ο Σαμαράς κρατάει τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας τον Γρηγοράκο που δεν θα εκλεγεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και θέτει εκτός του Θανάση Δαβάκη βουλευτή της ΝΔ και πρώτο σε σταυρούς προτίμησης βουλευτή στον νομό Λακωνίας.
Ο Κουκουλόπουλος στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ήταν απόρροια της στάσης που έχει κρατήσει….προς τον Βενιζέλο.
Αν και μπορεί να ειπωθεί ότι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν ασκήσει κριτική στον Βενιζέλο υπουργοποιήθηκαν….  
Ο υπουργός δημόσιας τάξης Βασίλης Κικίλιας αποτέλεσε έκπληξη στην κυριολεξία.
Μανιάτης ο ίδιος όπως και ο Θανάσης Δαβάκης ΝΔ που βρέθηκε εκτός βουλής ενώ ο Γρηγοράκος ΠΑΣΟΚ παρέμεινε στην κυβέρνηση, όπως επίσης μανιάτες είναι ο Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής.
Ο Κικίλιας δεν έχει καμία σχέση με το υπουργείο δημοσίας τάξεως είναι γιατρός και πρώην μπασκετμπολίστας και σίγουρα αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο.
Έκπληξη αποτέλεσε και η αποχώρηση από την κυβέρνηση του Θανάση Δαβάκη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος η Σοφία Βούλτεψη που σίγουρα αποτελεί αναβάθμιση για την ίδια και έκπληξη για πολλούς.
Στήριξε τον Σαμαρά και επιβραβεύτηκε αλλά προέρχεται από το παρελθόν της πολιτικής.  
Το συμπέρασμα του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι ότι παλαιά πρόσωπα ανέλαβαν να….οδηγήσουν την Ελλάδα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Μόνο 3-4 περιπτώσεις έχουν ένα ενδιαφέρον και φέρνουν κάτι καινούργιο και σίγουρα ο Χαρδούβελης αποτελεί θετική έκπληξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης