Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αισιόδοξη η Citigroup για τις διεθνείς αγορές - Δεν θα επηρεαστούν από τις γεωπολιτικές εξελίξεις

tags :
Αισιόδοξη η Citigroup για τις διεθνείς αγορές - Δεν θα επηρεαστούν από τις γεωπολιτικές εξελίξεις
Οι μετοχές κινούνται σύμφωνα με την ισχυροποίηση των εταιρικών κερδών και μόνο...
Αισιόδοξος για την πορεία των διεθνών αγορών καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, 2014, εμφανίζεται ο ο αναλυτής της Citigroup, Tobias Levkovich, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, ότι οι αγορές έχουν εισέλθει σε κατάσταση ευφορίας ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους, 2013 και παραμένουν εκεί, κατά το νέο έτος, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή κλίματος.
Ο Tobias Levkovich δηλώνει πέρα για πέρα bullish (αισιόδοξος) για τις διεθνείς αγορές το 2014, δίδοντας μάλιστα πιθανότητες της τάξης του 90% να τελειώσει το έτος σε εξαιρετικό positive (θετικό) τόνο.
Ωστόσο, ο γνωστός αναλυτής προειδοποιεί τη διεθνή επενδυτική κοινότητα πως το ενδεχόμενο εμφάνισης πτωτικών τάσεων στις αγορές, είναι υπαρκτό.
Ο Levkovich διατηρεί στις 1.975 μονάδες την τιμή στόχο για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, τον S&P 500, μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μόλις "ψήγματα" κινδύνου για το ενδεχόμενο εμφάνισης φούσκας στα διεθνή χρηματιστήρια.
"Από το 2008, οπότε και ξέσπασε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, έως και πρόσφατα, τα εταιρικά κέρδη βελτιώνονταν, αλλά οι επενδυτές παρέμεναν ανήσυχοι είτε για την αμερικανική οικονομία, είτε για την πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Πλέον οι μετοχές άρχισαν να κινούνται σύμφωνα με την ισχυροποίηση των εταιρικών κερδών και μόνο... Πρόκειται για μια άκρως ενθαρρυντική εξέλιξη", καταλήγει ο Levkovich.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης