Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οριστικό - Η θητεία Γ. Προβόπουλου στην ΤτΕ θα ανανεωθεί έως το 2020 – Οι νέοι υποδιοικητές θα δίνουν λόγο μόνο στην ΤτΕ

Οριστικό - Η θητεία  Γ. Προβόπουλου στην ΤτΕ θα ανανεωθεί έως το 2020 – Οι νέοι υποδιοικητές θα δίνουν λόγο μόνο στην ΤτΕ
Η φημολογία για Αναστασία Σακελλαρίου και Γιάννη Μουρμούρα ως υποδιοικητές στην ΤτΕ
Η ανανέωση της θητείας Προβόπουλου στην ΤτΕ για το διάστημα Ιουνίου 2014 έως Ιούνιο 2020 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Το bankingnews.gr με απόλυτη συνέπεια, έχει υποστηρίξει εδώ και πολύ καιρό και παρά τις εκάστοτε διαρροές ότι η θητεία Προβόπουλου θα ανανεωθεί καθώς αποτελεί την καλύτερη επιλογή μετά από επιτυχημένες παρεμβάσεις σε καίρια ζητήματα, διασφάλισε τις καταθέσεις, διασφάλισε την σταθερότητα μετά το PSI+, διασφάλισε την σταθερότητα στην περίοδο με τις κυπριακές εξελίξεις και σημείωσε μια τεχνοκρατική νίκη έναντι της Τρόικα πείθοντας κυρίως το ΔΝΤ για την αξιοπιστία των stress tests που πραγματοποίησε στις ελληνικές τράπεζες.
Η διοίκηση Προβόπουλου είναι μακράν η καλύτερη διοίκηση δεκαετιών και αυτό το αναγνωρίζει η ΕΚΤ.
Η κυβέρνηση λοιπόν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ανανεώσει την θητεία Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός του Απριλίου.
Να σημειωθεί ότι η θητεία Προβόπουλου στην ΤτΕ λήγει 30 Ιουνίου του 2014.
Όσον αφορά τους υποδιοικητές είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Γ. Μουρμούρα συμβούλου του Σαμαρά για να αναλάβει μια εκ των δύο θέσεων στις υποδιοικήσεις της ΤτΕ.
Πριν μια εβδομάδα, είχαν υπάρξει διαρροές ότι η Α. Σακελλαρίου ενδιαφέρεται για την έτερη θέση της υποδιοίκησης, ωστόσο η ίδια το είχε διαψεύσει….αν και οι φήμες επιμένουν.  
Με αφορμή δημοσίευμα στον κυριακάτικο τύπο ότι οι νέοι υποδιοικητές θα απευθύνονται απευθείας στην κυβέρνηση…εκ του καταστατικού της ΤτΕ αυτό είναι αδύνατο καθώς η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη εποπτική αρχή που συνεργάζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση.
Οι υποδιοικητές δίνουν λόγο μόνο στον διοικητή και η ΤτΕ ως ανεξάρτητη αρχή δίνει λόγο μόνο στην ΕΚΤ.
To διευκρινίζουμε αυτό για να μην υπάρξει πλάνη.
Είναι αδύνατο οι υποδιοικητές να δίνουν λόγο στην ελληνική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης