Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ας πούμε ορισμένες αλήθειες – ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβέρνησαν 40 χρόνια και χρεοκόπησαν την Ελλάδα…παράγοντας οχετό σκανδάλων

Ας πούμε ορισμένες αλήθειες – ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβέρνησαν 40 χρόνια και χρεοκόπησαν την Ελλάδα…παράγοντας οχετό σκανδάλων
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κόμματα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα να εμφανίζονται ως οι σωτήρες της πατρίδας….
(upd)Αποτελεί παράδοξο, πρόκληση στην λογική, παράνοια ή ακόμη απίστευτη ειρωνεία να προσπαθούν να πείσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συγκυβερνούν.,… ότι ενώ κυβέρνησαν 40 χρόνια και απέτυχαν, μπορούν οι δύο αποτυχημένοι να διασώσουν την Ελλάδα.
Να θυμίσουμε ότι η δικτατορία της περιόδου 1967 – 1974 παρέδωσε χρέος 26,3% αλλά με υψηλότατο  πληθωρισμό που έφθασε έως το 30% για να μειωθεί στην συνέχεια και η δημοκρατία του 2014 έφθασε το χρέος στα 321,4 δισεκ. ή 176,5% του ΑΕΠ.
Άρα η στιγματισμένη δικτατορία, δεν παρήγαγε χρέος αν και εγγυήθηκε πολλά δάνεια ιδιωτών ή άλλων φορών κυρίως εργοληπτικών εταιριών για να κατασκευάσουν έργα υποδομής.
Έχει μείνει στην συνείδηση της κοινωνίας ότι επί δικτατορίας κατασκευάστηκαν οι δρόμοι στην επαρχία και ηλεκτροδοτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδος είτε με την χρήση των Μεικτών Ομάδων Μηχανικής Ανασυγκρότησης γνωστές ως ΜΟΜΑ είτε με την στήριξη εταιριών και πολιτών που δούλευαν για την ΜΟΜΑ σε κάθε επαρχία όπου περνούσαν οι Ομάδες Ανασυγκρότησης.
Επίσης οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι περάν από το αστυνομικό κράτος και την κατάλυση της δημοκρατίας και ειδικά των προσωπικών ελευθεριών δεν υπήρχε έργο που επί δικτατορίας να υπερβεί τον προϋπολογισμό ή να καθυστερήσει πέραν της προκαθορισμένης ημερομηνίας.
Η δικτατορία, είχε πολλά αρνητικά ξεκάθαρα αλλά είχε και πολλά θετικά που δυστυχώς η δημοκρατία που ακολούθησε δεν υιοθέτησε.
Προφανώς και οι ελευθερίες του ατόμου είναι ιερές αλλά και το αίσθημα ότι το κράτος δουλεύει καλά και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία δεν το έχει ο ελληνικός λαός εδώ και 30 χρόνια.
Δυστυχώς και αυτό είναι αλήθεια.
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 έφερε την μεγάλη αλλαγή έχοντας πάρει με το μέρος του το μεγαλύτερο μέρος της Αριστεράς του ΕΑΜ Ελλάς.  
Η μεγάλη αλλαγή στηρίχθηκε στην εξής λογική «δεν είχαν κυβερνήσει ποτέ άρα έπεσαν με τα μούτρα…όχι στην δουλειά αλλά στο μέλι και έφαγαν με χρυσά κουτάλια.
Η φράση έφαγαν με χρυσά κουτάλια, συνδέεται όσο καμία άλλη φράση με την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα τα ΜΟΠ ήταν η απάτη της 10ετίας του 1980.
Έφαγαν και οι πέτρες ευρωπαϊκό χρήμα και άλλαξε τότε το σύνθημα από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.
Οι αριστεροί που είχαν μείνει μακριά από την εξουσία έφαγαν καλά και τότε συνειδητοποίησαν ότι η ΕΟΚ δεν ήταν ο μπαμπούλας έτσι το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο εγκαταλείφτηκε.
Η ΝΔ εκείνη την περίοδο προερχόταν από μια μεγάλη ήττα και μια μεγάλη πολιτική μορφή της περιόδου της Δεξιάς ο Ευάγγελος Αβέρωφ δεν μπορούσε να αναστρέψει το κλίμα.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη της ΝΔ του 90-92 ήταν η πιο πρωτοπόρος κυβέρνηση στην ιστορία της Ελλάδος γιατί έγκαιρα διέγνωσε την έννοια υψηλό χρέος και ιδιωτικοποιήσεις.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ πολέμησε με τέτοιο μίσος και μένος τις ιδιωτικοποιήσεις που όλες πάγωσαν.
Τώρα το 2014  όλοι μιλούν με άνεση για ιδιωτικοποιήσεις αλλά το 1991 προκαλούσε πανικό το άκουσμα της λέξης αυτής….
Η ΝΔ έπεσε από τον Σαμαρά τον σημερινό πρωθυπουργό ο οποίος χαρακτηρίστηκε τότε προδότης για το κόμμα της ΝΔ και δημιούργησε την ΠΟΛΑΝ ένα κόμμα…που στο τέλος διαλύθηκε.
Η επάνοδος του Παπανδρέου στην εξουσία δεν άλλαξε τα πράγματα, συνεχίστηκε η πολιτική αθρόων παροχών.
Ήρθε εν συνεχεία η διακυβέρνηση Σημίτη.
Ο Σημίτης είχε στρατηγική και διέγνωσε και αυτός τους κινδύνους του χρέους αλλά οι φαταούλες Πασόκοι δεν τον άφησαν να κυβερνήσει, τον εγκλώβισαν και οι συνδικαλιστές και ημέτεροι έκαναν πάρτι.
Ο Καραμανλής ο νεότερος τίμιος πολιτικός χωρίς καμία αμφιβολία έφερε στο απόγειο την μεσαία αστική τάξη αλλά αδιαφόρησε για το χρέος.
Όταν άρχισε να συνειδητοποιεί ότι το χρέος μπορεί να χρεοκοπήσει την Ελλάδα δεν μπορούσε να αναστρέψει την κατάσταση, έπεσε αμαχητί και αποδείχθηκε ιστορικά λίγος.
Ωστόσο παρέδωσε έξυπνα την εξουσία στον Γ. Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος άσχετος με την οικονομία αγόταν χωρίς στρατηγική καταλήγοντας στο ΔΝΤ και στην Τρόικα.
Η πλέον αποτυχημένη διακυβέρνηση της Ελλάδος από το 1974 ήταν η θητεία του Γ. Παπανδρέου ο οποίος δεν αμφισβητείται σε ήθος αλλά σίγουρα αμφισβητείται σε ικανότητες.
Το χρέος έφθασε στα 321,4 δισεκ. ευρώ το 2014 ενώ το 2011 είχε εκτοξευθεί στα 368 δισεκ. ευρώ.
Η Ελλάδα έπεσε στην παγίδα του χρέους και απέτυχε, χρεοκόπησε.
Η κυβέρνηση Σαμαρά εστιάστηκε εκ των πραγμάτων στην μείωση του χρέους το οποίο ουσιαστικά δεν έχει μειωθεί αλλά πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθεια για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων και διάσωσης της Ελλάδος.
Όμως πέραν από την προσπάθεια του σήμερα που και αυτή θα κριθεί η ιστορία αποδεικνύει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρεοκόπησαν την Ελλάδα χωρίς καμία αμφιβολία.
Απέτυχαν παταγωδώς και εμφανίζονται τώρα ως οι θιασώτες της σωτηρίας της Ελλάδος.
Ταυτόχρονα αποδεικνύονται ότι καλλιέργησαν θερμοκήπια σκανδάλων….οι οχετοί από τις αναθυμιάσεις της σήψης και της παρακμής έχουν κατακλύσει την κοινωνία.
Οι Μη κυβερνητικές Οργανώσεις ΜΚΟ είναι σταγόνα στον ωκεανό.
ΠΑΣΟΚ κυρίως και ακολούθως η ΝΔ έχουν τεράστια, ιστορική ευθύνη για την θεμελιώδη αποτυχία τους.
Όχι 1 όχι 2 αλλά 40 χρόνια κυβέρνησαν και απέτυχαν.
Δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια.
Θα διερωτηθείτε ποιοι πρέπει να κυβερνήσουν;
Ο κυρίαρχος λαός – βέβαια υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες αν αυτός ο λαός είναι κυρίαρχος – αυτός θα αποφασίσει ποια κυβέρνηση θέλει.
Κάθε απόφαση της πλειοψηφίας είναι θεμελιωδώς απόλυτα σεβαστή.
Θεωρούμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τον μεγάλο συνασπισμό με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και όποιο άλλο κόμμα θέλει ώστε «μετά από 40 χρόνια παταγώδους αποτυχίας να χτίσουν την νέα Ελλάδα που θα στηρίζεται σε κανόνες, αρχές, ισονομία και δικαιοσύνη.
Να αισθάνεται ο πολίτης ότι έχει κυβέρνηση όχι κυβέρνηση για τα σκουπίδια όπως αποδείχθηκαν οι περισσότερες»
Κατά την άποψη μας ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στρατηγικό και ολέθριο λάθος να κυβερνήσει μόνος του όχι λόγο απειρίας αλλά λόγω ετεροχρονισμού ιδεών και αναγκών της κοινωνίας.
Οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται από το παρελθόν αλλά οι λύσεις του οικονομικού αδιεξόδου της Ελλάδος έρχονται από το μέλλον.

(Πρώτη ενημέρωση - Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 08:00)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης