Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο Σαμαράς κρατάει άσσο – Παράγοντες της κυβέρνησης δηλώνουν με νόημα «περιμένετε και θα δείτε, δεν θα πέσουμε αμαχητί»

Ο Σαμαράς κρατάει άσσο – Παράγοντες της κυβέρνησης δηλώνουν με νόημα «περιμένετε και θα δείτε, δεν θα πέσουμε αμαχητί»
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε διαμορφώσει αέρα μεγάλης νίκης αλλά αυτό δεν έχει συμβεί….
Ο Σαμαράς κρατάει άσσο.
Παράγοντες της κυβέρνησης δηλώνουν με νόημα περιμένετε και θα δείτε δεν θα πέσουμε αμαχητί.
Επίσης θα ξεκινήσει ένα επικοινωνιακό μπαράζ από την ΝΔ κυρίως και όχι από το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα συντριβεί στις ευρωεκλογές ώστε να καταδειχθεί ότι η ΝΔ αποτελεί την λύση της σταθερότητας και την επιλογή διασφάλισης της Ελλάδος στην ευρωζώνη.
Η στρατηγική αυτή που θα αποτελέσει και την βασική γραμμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηριχθεί από κάποιο άσσο που διαθέτει ο Σαμαράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλη είναι πρώτο κόμμα αυτό δεν θα αλλάξει αλλά δεν έχει πάρει μεγάλο αέρα νίκης.
Ωστόσο με πραγματικούς και όχι επικοινωνιακούς όρους η ΝΔ για να αλλάξει το δυσμενές κλίμα απαιτείται, χρειάζεται λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ατολμία ή έχει δείξει έλλειψη αποφασιστικότητας για το προφανές.
Το χρέος όπως αναδιαρθρώθηκε αγγίζοντας πλέον τα 321 δισεκ. ευρώ εκ των οποίων 245 δισεκ. δάνεια της Τρόικα δεν κατευθύνθηκαν στην ανάπτυξη ή στην δημιουργία ενός οικονομικού μοντέλου.
Ήταν μια βίαιη αναδιάρθρωση ανάγκης όπου αντικαταστάθηκε το χρέος που κατείχαν οι ιδιώτες με χρέος που κατέχουν τα κράτη.
Η Ελλάδα δεν έχει οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης σοβαρό, δεν έχει εξαγωγική δυναμική και ως εκ τούτου ή θα επιλέξει να βουλγαροποιηθεί διατηρώντας το χρέος ανέπαφο ή θα επιλέξει μια δραστική μείωση του χρέους μέσω haircut στα δάνεια του επίσημου τομέα.
Το haircut θα απελευθερώσει ένα μεγάλο βάρος από την Ελλάδα ίσως 100 δισεκ ευρώ και η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει την χώρα να ξαναχτίσει το οικονομικό της μοντέλο χωρίς να βαρύνεται με ένα χρέος που δεν δημιουργήθηκε για να στηρίξει ένα οικονομικό μοντέλο αλλά για να ικανοποιήσει την καταναλωτική μανία των 2 τελευταίων 10ετών του ελληνικού δημοσίου και ελληνικής κοινωνίας.
Η απελευθέρωση από το βάρος μέρους του χρέους θα πρέπει να συνοδεύεται όμως από ένα εθνικό σχέδιο όπου τα πολιτικά κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που θα συγκυβερνήσουν εξ ανάγκης να συναποφασίσουν το μοντέλο της επόμενης 10ετίας για την Ελλάδα.
Αναφορές περί εθνικοποίησης τραπεζών, αύξησης των συντάξεων και μισθών δεν μπορούν να υλοποιηθούν γιατί απλά θα οδηγήσουν σε ακόμη βαθύτερη ύφεση.
Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση χρέους και εθνική στρατηγική ως προς το οικονομικό μοντέλο που θα υιοθετήσει η χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης