Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Economist - Ο παγκόσμιος χάρτης κοινωνικής έκρηξης το 2014 - Υψηλά στην λίστα η Ελλάδα

tags :
Economist - Ο παγκόσμιος χάρτης κοινωνικής έκρηξης το 2014 - Υψηλά στην λίστα η Ελλάδα
Οι κοινωνικές ανισότητες και η εκτεταμένη πολιτική δυσαρέσκεια ωθούν τους πολίτες στους δρόμους
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης στην Ελλάδα το 2014, ενώ αρκετά υψηλή είναι η πιθανότητα και για την Κύπρο.
O Economist, σε νέο δημοσίευμά του, παρουσιάζοντας έναν πλήρη και διεξοδικό οδηγό με όλες τις χώρες που απειλούνται από το ξέσπασμα μιας σφοδρής κοινωνικής έκρηξης το 2014.
"Η Ουκρανία, η Βουλγαρία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το  Μεξικό, η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Τουρκία είναι μερικές μόνο από τις χώρες που ταρακουνήθηκαν από ισχυρές διαδηλώσεις - διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών", επισημαίνει στο εν λόγω δημοσίευμά του το βρετανικό περιοδικό για να τονίσει επίσης πως "ακόμη και χώρες παραδοσιακά ήρεμες, όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, είδαν τους δρόμους να γεμίζουν από διαδηλωτές".
Κατά τον Economist, oι κοινωνικές ανισότητες και η εκτεταμένη πολιτική δυσαρέσκεια ωθούν τους πολίτες στους δρόμους.
Το βρετανικό περιοδικό παρουσιάζει έναν αναλυτικό πίνακα - οδηγό με συνολικά 150 χώρες ανά τον κόσμο. Από αυτές τις 150 χώρες, οι 65 (ήτοι ποσοστό 43%) εμφανίζουν υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης εντός του 2014.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χάρτη του Economist, τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας.
Οι κατηγορίες είναι οι εξής:
- Πολύ χαμηλός κίνδυνος (για μια κοινωνική έκρηξη)
- Χαμηλός κίνδυνος
- Μεσαίος κίνδυνος
- Υψηλός κίνδυνος (Εδώ κατατάσσει την Κύπρο)
- Πολύ υψηλός κίνδυνος (Εδώ κατατάσσει την Ελλάδα)
Αναλυτικά, όλες οι χώρες που εμφανίζουν πολύ υψηλό κίνδυνο για το ξέσπασμα μιας σφοδρής κοινωνικής έκρηξης είναι οι εξής:
Αργεντινή, Μπαχρέιν, Μπαγκλαντές, Βολιβία, Βοσνία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Γουινέα, Ιράκ, Λίβανος, Λιβύη, Νιγηρία, Σουδάν, Συρία, Ουζμπεκιστάν, Βενεζουέλα, Υεμένη, Ζιμπάμπουε.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη - οδηγό του Economist για το 2014





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης