Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Citigroup: Ελλιπείς οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα νέα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών - Κρίσιμα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα - Να καθοριστούν εδώ και τώρα οι όροι για το bail in - Οι καθυστερήσεις απειλούν την ανάκαμψη

Citigroup: Ελλιπείς οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα νέα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών - Κρίσιμα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα - Να καθοριστούν εδώ και τώρα οι όροι για το bail in - Οι καθυστερήσεις απειλούν την ανάκαμψη
Nαι μεν αλλά... από τη Citigroup για τους όρους, τη μεθοδολογία και το πλαίσιο του νέου γύρου των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
"Οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της ΕΚΤ για τον νέο γύρο των 'τεστ κοπώσεως' των τραπεζών δίδουν την αναγκαία πληροφόρηση, ωστόσο αφήνουν ακόμη πολλά, καίρια ζητήματα ανοιχτά" υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σε νέα σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - ECB’s Comprehensive Assessment - First Details", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Ποια είναι όμως τα ζητήματα στα οποία δεν έριξε φως με τις πρωινές της ανακοινώσεις η ΕΚΤ; Η Citigroup εξηγεί χαρακτηριστικά πως "δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση για τον ακριβή διαχωρισμό του έργου και του φόρτου εργασίας που θα κληθούν να αναλάβουν ΕΚΤ και εθνικές αρχές".
Η Citigroup αναγνωρίζει πως ο νέος γύρος των stress tests θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερο ρεαλισμό από ότι ο προηγούμενος.
Ωστόσο η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σπεύδει να προειδοποιήσει πως οι Ευρωπαίοι - μέχρι στιγμής - δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία ουσιαστική προόδο, όσον αφορά στη σύσταση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των τραπεζών, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τον καθορισμό των όρων για την εφαρμογή της μεθόδου του bail in στις μελλοντικές τραπεζικές διασώσεις.
Η Citigroup κάνει λόγο για καθαρά λειτουργικής φύσεως προκλήσεις, οι οποίες καθυστερούν τις διαδικασίες για τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης. Η όποια καθυστέρηση θα είναι εξαιρετικά κοστοβόρα και είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ανάκαμψη της Ευρωζώνης, προειδοποιούν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, μέσω της νέας αυτής έκθεσής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης