Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Ταύρος» η Goldman Sachs για τον S&P 500 - Ράλι στις 5.200 μονάδες το 2024 με μοχλό τις Magnificent 7

«Ταύρος» η Goldman Sachs για τον S&P 500 - Ράλι στις 5.200 μονάδες το 2024 με μοχλό τις Magnificent 7
Η Goldman προέβλεψε την Παρασκευή αύξηση των κερδών των εταιρειών του S&P 500 κατά 8% φέτος
Η Goldman Sachs αναβάθμισε τον στόχο της για το τέλος του 2024 για τον δείκτη αναφοράς S&P 500 στις 5.200 μονάδες, γεγονός που αντανακλά περίπου 4% άνοδο από τα τρέχοντα επίπεδα, επικαλούμενη βελτιωμένες προοπτικές κερδών για τις εταιρείες του δείκτη.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε προηγουμένως προβλέψει ότι ο δείκτης θα έκλεινε το 2024 στις 5.100 μονάδες, προτού αυξήσει την πρόβλεψή της από τις 4.700 μονάδες τον Δεκέμβριο, λόγω της υποχώρησης του πληθωρισμού και των προσδοκιών για χαλάρωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εντός του έτους.
Η Goldman προέβλεψε την Παρασκευή αύξηση των κερδών των εταιρειών του S&P 500 κατά 8% φέτος, τροφοδοτούμενη από τις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και τα ισχυρότερα περιθώρια κέρδους των μεγαλομετοχικών εταιρειών.

Magnificent 7

Αναμένουμε ότι η ισχυρή αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ και ένα ελαφρώς ασθενέστερο δολάριο θα στηρίξουν τα κέρδη ανά μετοχή, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια και οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θα αποτελέσουν μια μικρή τροχοπέδη", δήλωσε ο David Kostin, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs.
Ο Kostin αναμένει ότι η ισχύς των κερδών των μετοχών της mega-cap, ιδίως εκείνων της Magnificent 7, θα ενισχύσει τα συνολικά κέρδη του S&P 500 το 2024.
Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και η δύναμη των καταναλωτών αναμένεται να ωθήσει την αύξηση των εσόδων παράλληλα με τη διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους, πρόσθεσε ο Kostin.
Αναμένει ότι οι μετοχές Magnificent 7 θα σημειώσουν την ισχυρότερη αύξηση κερδών μεταξύ των τομέων του S&P 500.
Για τον υπόλοιπο δείκτη, τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους θα πρέπει επίσης να βελτιωθούν, αλλά σε "πολύ μικρότερο" βαθμό, καθώς το κόστος εισροών, όπως η αύξηση των μισθών, συνεχίζει να μετριάζεται παράλληλα με την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων και τη μέτρια μόνο περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών, δήλωσε ο Kostin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης