Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της Τουρκίας

Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της Τουρκίας
Στο B3 η αξιολόγηση
Σχετικά Άρθρα
Σε θετικές -από σταθερές- αναβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) της Τουρκίας η Moody's Investors Service, χωρίς να μεταβάλει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα (Β3).
Ο κύριος μοχλός της αλλαγής των προοπτικών είναι η αποφασιστική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, ιδίως η επιστροφή στην ορθόδοξη νομισματική πολιτική, η οποία, εάν διατηρηθεί, βελτιώνει ουσιαστικά την προοπτική για τη μείωση των μεγάλων μακροοικονομικών ανισορροπιών της Τουρκίας, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης. Ενώ ο πληθωρισμός είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω βραχυπρόθεσμα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η δυναμική του πληθωρισμού αρχίζει να αλλάζει, καθώς η νομισματική πολιτική ανακτά την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα. Η νομισματική σύσφιξη βελτιώνει επίσης τις προοπτικές για μείωση της μεγάλης εξωτερικής ανισορροπίας της Τουρκίας και για ανασυγκρότηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της κεντρικής τράπεζας, τα οποία θα μείωναν την ευπάθεια της χώρας σε εξωτερικούς κραδασμούς.
Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης Β3 αντανακλά αφενός τις μεγάλες συσσωρευμένες ανισορροπίες στην τουρκική οικονομία που θα απαιτήσουν χρόνο και συνέπεια πολιτικής για να αποκατασταθούν, και, αφετέρου, τα οικονομικά πλεονεκτήματα της Τουρκίας, όπως το συγκριτικά υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ και τον δυναμικό ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, το πιστωτικό προφίλ της Τουρκίας επωφελείται από σταθερά δημόσια οικονομικά και χαμηλό δημόσιο χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης