Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook της Τουρκίας, επιβεβαιώνεται σε Β- η αξιολόγηση

Scope: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook της Τουρκίας, επιβεβαιώνεται σε Β- η αξιολόγηση
Ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει τις προοπτικές της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα
Σε σταθερές -από αρνητικές- αναβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) της Τουρκίας η Scope Ratings, επιβεβαιώνοντας σε Β- τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο νόμισμα).
Ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης επικαλείται το πιο συμβατικό μείγμα πολιτικής μετά τις εκλογές του Μαΐου 2023, καθώς τα πρόσφατα μέτρα που έλαβαν ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας (CBRT) και ο Υπουργός Οικονομικών έχουν συμβάλει στη μείωση των σημαντικών εξωτερικών και χρηματοοικονομικών ανισορροπιών που προκύπτουν από μια παρατεταμένη περίοδο ανορθόδοξης νομισματικής πολιτικής. Οι πρόσφατες αλλαγές πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων και συνεπών αυξήσεων των επιτοκίων και της απλούστευσης των κανονισμών προληπτικής εποπτείας, έχουν βελτιώσει την αξιοπιστία, την ανεξαρτησία και την αποτελεσματικότητα της κεντρικής τράπεζας. Ωστόσο, παρόλο που ο Πρόεδρος Erdogan υποστηρίζει δημόσια την τρέχουσα πολιτική στάση, μια πιο έντονη από την αναμενόμενη επιβράδυνση της οικονομίας μπορεί να δοκιμάσει τη διάρκεια της τρέχουσας οικονομικής διαχείρισης.
Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας οφείλεται στα πολλαπλά πλεονεκτήματα που υποστηρίζουν το πιστωτικό προφίλ του κράτους, τα μέτρια επίπεδα δημοσίου χρέους, ένα ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα ικανό να παρέχει ρευστότητα στο κράτος, μια μεγάλη και διαφοροποιημένη οικονομία, καθώς και μία ισχυρή ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης