Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κλίμα ευφορίας στην επενδυτική κοινότητα - Η έρευνα της BofA σε 219 fund managers

Κλίμα ευφορίας στην επενδυτική κοινότητα - Η έρευνα της BofA σε 219 fund managers
Σύμφωνα με τη BofA, οι επενδυτές δεν ήταν τόσο αισιόδοξοι από τον Ιανουάριο του 2022
Σχετικά Άρθρα
Το κλίμα αισιοδοξίας στην επενδυτική κοινότητα από τη στιγμή που ο Jerome Powell σηματοδότησε ότι η Fed θα μπορούσε να σταματήσει τη μάχη κατά του πληθωρισμού, επισημαίνει η Bank of America.
Σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, οι επενδυτές δεν ήταν τόσο αισιόδοξοι από την αρχή του 2022.
Η τράπεζα πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 219 διαχειριστές κεφαλαίων (fund managers) και διαπίστωσε ότι η ομάδα δεν ήταν τόσο αισιόδοξη από τον Ιανουάριο του 2022, γεγονός που ο στρατηγικός αναλυτής Michael Hartnett απέδωσε στις ελπίδες για ένα οικονομικό αποτέλεσμα «Goldilocks '24», όπου η ανάπτυξη δεν θα τρέχει ούτε πολύ ζεστά ούτε πολύ κρύα.
Οι επενδυτές ανταποκρίνονται σε αυτές τις προοπτικές με το να εγκαταλείπουν τα μετρητά και να επενδύουν σε μετοχές και ομόλογα, σύμφωνα με την Bank of America. Τόσο οι μετοχές όσο και τα assets σταθερού εισοδήματος έχουν σημειώσει άνοδο από τότε που ο Powell σηματοδότησε στην αγορά ότι η Fed είναι έτοιμη να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, με τον πληθωρισμό να υποχωρεί προς τον στόχο του 2%.
«Το ερώτημα του πότε θα καταστεί σκόπιμο να αρχίσουμε να μειώνουμε το ποσό της περιοριστικής πολιτικής που εφαρμόζεται - αυτό αρχίζει να γίνεται αντιληπτό και είναι σαφώς ένα θέμα συζήτησης στον κόσμο και επίσης μια συζήτηση για εμάς στη σημερινή μας συνεδρίαση», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed την Τετάρτη, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς του Δεκεμβρίου.
Ο S&P 500 σημείωσε άλμα σχεδόν 3% μετά τα ήπια σχόλια του Powell και βρίσκεται κοντά στο να σημειώσει νέο υψηλό ρεκόρ, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 13 μονάδες βάσης και υποχώρησαν κάτω από το 4% για πρώτη φορά από τον Αύγουστο. Τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα τείνουν να επωφελούνται όταν τα επιτόκια μειώνονται, επειδή υπάρχει μικρότερο κίνητρο για τους επενδυτές να σταθμεύουν τα μετρητά τους σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου με χαμηλότερες αποδόσεις.
Η Bank of America διαπίστωσε επίσης ότι το 66% των διαχειριστών κεφαλαίων που ερωτήθηκαν αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα βιώσει τη λεγόμενη «μαλακή προσγείωση» το 2024, η οποία αναφέρεται στο σενάριο όπου ο πληθωρισμός υποχωρεί χωρίς ύφεση ή αύξηση της ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης