Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει εκτιμήσεις για το brent - Στα 80 δολ. το 2024

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει εκτιμήσεις για το brent - Στα 80 δολ. το 2024
Η επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι το Brent θα ανακάμψει στο ανώτατο επίπεδο των 85 δολαρίων ανά βαρέλι τον Ιούνιο του 2024
Η Goldman Sachs υποβάμισε τις εκτιμήσεις της για την τιμή του αργού τύπου Brent το 2024 κατά 10 δολάρια ανά βαρέλι, σε 70 έως 90 δολάρια, λέγοντας ότι η ισχυρή παραγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μετριάσει την όποια άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
"Εξακολουθούμε να αναμένουμε τιμές σε εύρος τιμών και μέτρια μεταβλητότητα των τιμών το 2024.
Η αυξημένη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα για την αντιμετώπιση των σοκ σύσφιξης θα πρέπει να περιορίσει τις ανοδικές κινήσεις των τιμών", ανέφεραν οι αναλυτές.
Η επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι το Brent θα ανακάμψει στο ανώτατο επίπεδο των 85 δολαρίων ανά βαρέλι τον Ιούνιο του 2024 και θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 81/80 δολάρια το 2024/2025 έναντι 92 δολαρίων προηγουμένως.
Το Brent διαπραγματευόταν γύρω στα 77 δολάρια τη Δευτέρα, μειωμένο κατά 20% από τα πολύμηνα υψηλά που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ήταν γύρω στα 72 δολάρια το βαρέλι.

Παραγωγή ΗΠΑ

Η συνέχιση της προσφοράς από πηγές εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (OPEC), με επικεφαλής τις ΗΠΑ, δείχνει ότι αρκετοί θετικοί παράγοντες για την παραγωγή των ΗΠΑ είναι πιθανό να διατηρηθούν το 2024, πρόσθεσε η Goldman Sachs.
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι αναμένουν ότι η παραγωγή αργού των ΗΠΑ θα φθάσει τα 11,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως (mb/d) το τέταρτο τρίμηνο του 2014.
Ωστόσο, η απόφαση του OPEC να περιορίσει την προσφορά, η ανάκαμψη στην Κίνα, η αναπλήρωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και ο μέτριος κίνδυνος ύφεσης θα πρέπει να περιορίσουν τον καθοδικό κίνδυνο για τις τιμές του πετρελαίου, σημειώνει η τράπεζα.
Σαουδική Αραβία είναι απίθανο να "ξεπλύνει" την αγορά το 2024", ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman, προσθέτοντας ότι "αναμένουμε πλήρη επέκταση των περικοπών του OPEC+.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης