Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μην πτοείστε από τις διορθώσεις της Wall Street, είναι ευκαιρίες αγορών

Goldman Sachs: Μην πτοείστε από τις διορθώσεις της Wall Street, είναι ευκαιρίες αγορών
Η αγορά προσαρμόζεται στη Fed που δυνητικά διατηρεί τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Τα νέα στοιχεία που έδειξαν ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ έθεσαν ένα όριο στην ανοδική πορεία των πέντε εβδομάδων του αμερικανικού χρηματιστηρίου, αλλά οι διορθώσεις θα είναι ευκαιρία αγοράς, σύμφωνα με την Alexandra Wilson-Elizondo της Goldman Sachs Asset Management.
Οι απροσδόκητα ισχυροί αριθμοί προσλήψεων για τον Νοέμβριο επηρέασαν την ανατιμολόγηση των κινήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve, με τα συμβόλαια swap να δείχνουν τώρα ότι οι επενδυτές θεωρούν απίθανη μια μείωση επιτοκίων τον Μάρτιο.
Υπάρχει πιθανότητα αδυναμίας στις μετοχές μετά το ράλι των 4 τρισ. δολαρίων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, καθώς η αγορά προσαρμόζεται στη Fed που δυνητικά διατηρεί τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η Wilson-Elizondo, αναπληρώτρια επικεφαλής επενδυτικών λύσεων πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων στην GSAM, συμβούλεψε ότι οποιαδήποτε διόρθωση υπό αυτή την προϋπόθεση θα θεωρούνταν ψεύτικο σήμα.
«Εάν η αγορά υποχωρεί, είναι μια καλή ευκαιρία να εξισορροπηθεί ή να αγοράσει κάποιος στη βουτιά», είπε.
«Είναι πολύ νωρίς για να υποτιμήσουμε το ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών».

Τι περιμένει η Goldman Sachs Asset Management

Η GSAM έχει 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.
Οι οικονομολόγοι της αναμένουν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και προβλέπουν ανάπτυξη με λιγότερο πληθωρισμό, κάτι που θα πρέπει να είναι υποστηρικτικό για τις αγορές, ιδιαίτερα για τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
«Πιστεύουμε στον παράγοντα ποιότητας και παρά το ότι οι αποτιμήσεις φαίνονται υψηλές, πιστεύουμε ότι υπάρχει περιθώριο για ανοδική πορεία», δήλωσε η Wilson-Elizondo.
Η GSAM δεν επιδιώκει αποδόσεις σε μικρή κεφαλαιοποίηση παρά την πρόσφατη πορεία, καθώς αυτή η ομάδα μετοχών τείνει να υποαποδίδει σε μεταγενέστερα στάδια του κύκλου των επιτοκίων, είπε.
Η εταιρεία είναι επίσης «επιφυλακτικά εποικοδομητική» σχετικά με τα επιτόκια στις αρχές του 2024 και αναμένει ότι οι επενδυτές θα ανακατανείμουν κεφάλαια στο μακροπρόθεσμο τέλος της καμπύλης.
«Πιστεύουμε ότι ένα μέρος των 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκονται σε αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς θα προσπαθήσει τελικά να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στις μελλοντικές ταμειακές ροές μετακινώντας προς την κοιλιά της καμπύλης», δήλωσε η Wilson-Elizondo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης