Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs «βλέπει» δυο μειώσεις επιτοκίων από τη Fed το 2024 - Η πρώτη το γ' 3μηνο

Η Goldman Sachs «βλέπει» δυο μειώσεις επιτοκίων από τη Fed το 2024 - Η πρώτη το γ' 3μηνο
Αρχικά η αμερικανική τράπεζα είχε προβλέψει ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2024
Δύο μειώσεις επιτοκίων από τη Fed αναμένει για το 2024 η Goldman Sachs, μεταθέτοντας την προσδοκία της για την πρώτη μείωση στο τρίτο τρίμηνο, επικαλούμενη την υποχώρηση του πληθωρισμού.
Αρχικά η αμερικανική τράπεζα είχε προβλέψει ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2024.
Δύο μειώσεις επιτοκίων σημαίνει ένα Federal Funds Rate 4,875% έως το τέλος του 2024, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για 5,13%. Ενώ τα στοιχεία της Παρασκευής (8/12/2023) έδειξαν μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη αγορά εργασίας των ΗΠΑ, οι traders στοιχημάτισαν ότι η Fed θα εξακολουθήσει να προχωρά σε μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος εν μέσω πτώσης των τιμών. Αναμένουν ότι η πρώτη μείωση θα γίνει τον Μάρτιο.
«Η υγιής ανάπτυξη και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας υποδηλώνουν ότι οι μειώσεις δεν είναι επικείμενες... Αλλά τα καλύτερα νέα για τον πληθωρισμό υποδηλώνουν ότι οι περικοπές ομαλοποίησης θα μπορούσαν να έρθουν λίγο νωρίτερα» δήλωσε ο οικονομολόγος της Goldman Sachs Jan Hatzius σε ενημερωτικό σημείωμα με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον περασμένο μήνα έδειξαν ότι οι αμερικανικές τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Οκτώβριο, καθώς οι Αμερικανοί πλήρωσαν λιγότερο για τη βενζίνη, ενώ η ετήσια αύξηση του υποκείμενου πληθωρισμού ήταν η μικρότερη των τελευταίων δύο ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης