Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Έρχεται βουτιά για τον S&P 500 στις 4.200 μονάδες το 2024 - Οι 3 λόγοι

JP Morgan: Έρχεται βουτιά για τον S&P 500 στις 4.200 μονάδες το 2024 - Οι 3 λόγοι
Ο δείκτης αναφοράς της Wall Street θα μπορούσε να πέσει στις 4.200 έως το τέλος του 2024 — χαμηλότερα περίπου κατά 8% από τα τρέχοντα επίπεδα
Το ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο τον περασμένο μήνα είναι πιθανό να σβήσει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, εν μέσω ορισμένων αυξανόμενων οικονομικών αντιξοοτήτων, σύμφωνα με την JPMorgan.
Ο Dubravko Lakos-Bujas, επικεφαλής στρατηγικής διεθνών μετοχών της JPMorgan, υποστήριξε ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, η ταχεία εξάντληση των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών και η συνεχιζόμενη γεωπολιτική αναταραχή θα μπορούσαν να προκαλέσουν απότομη πτώση του S&P 500 κατά τη διάρκεια του 2024.
«Εν τη απουσία ταχείας χαλάρωσης της πολιτικής της Fed, αναμένουμε ένα πιο απαιτητικό μακροοικονομικό σκηνικό για τις μετοχές το επόμενο έτος με αμβλυνόμενες καταναλωτικές τάσεις σε μια εποχή που η θέση και το συναίσθημα των επενδυτών έχουν ως επί το πλείστον αντιστραφεί», έγραψε στο σημείωμα ο Lakos-Bujas.
Ο δείκτης αναφοράς θα μπορούσε να πέσει στις 4.200 έως το τέλος του 2024 — χαμηλότερα περίπου κατά 8% από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της JPMorgan.
Η φθίνουσα αποταμίευση των νοικοκυριών, το απότομο κόστος δανεισμού που κυμαίνεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης ευθύνονται για την άτονη προβολή, έγραψε ο Lakos-Bujas.

Αρνητικές οι εκτιμήσεις

Η εκτίμηση της JPMorgan είναι η πιο πτωτική προοπτική μέχρι σήμερα μεταξύ των μεγάλων εταιρειών της Wall Street.
Ακόμη και ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Morgan Stanley στις ΗΠΑ, Michael Wilson - ένας μακροχρόνιος bear της Wall Street - βλέπει τον S&P 500 να τελειώνει το 2024 γύρω στις 4.500 μονάδες.
Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις δείκτες υποχώρησαν στα μέσα του 2023 εν μέσω φόβων ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως - και θα τα διατηρήσει σε επίπεδα αιχμής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αλλά έχουν ανακτήσει γρήγορα αυτές τις απώλειες, με τον S&P 500 να αυξάνεται σχεδόν κατά 11% από τότε που έφτασε στο κατώτατο επίπεδο στα τέλη Οκτωβρίου.
Ο δείκτης αναφοράς έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 20% από την αρχή του έτους, ενώ ο Dow Jones έχει αναρριχηθεί περισσότερο από 36%.
Ο Nasdaq Composite, εν τω μεταξύ, έχει επίσης άλμα περίπου 36%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης