Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αλλαγή πλεύσης από την Barclays - Η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιανουάριο 2024

Αλλαγή πλεύσης από την Barclays  - Η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιανουάριο 2024
Στο 5,00%-5,25% στο τέλος του 2024
Η Barclays δεν αναμένει πλέον ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιανουάριο, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης.
Τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, δήλωσε η χρηματιστηριακή εταιρεία.
Η Barclays αναμένει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης κάθε δεύτερη συνεδρίαση μετά το τέλος του επόμενου έτους και αυτό θα φέρει το εύρος-στόχο της Fed Funds στο 5,00%-5,25% στο τέλος του 2024 και στο 4,00%-4,25% μέχρι το τέλος του 2025.

Επιμένουν οι κίνδυνοι

"Εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ωστόσο, ότι οι κίνδυνοι κλίνουν ανοδικά, με πιθανές αυξήσεις επιτοκίων το 2024, εάν η πρόοδος στον αποπληθωρισμό σταματήσει", ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Barclays με επικεφαλής τον Marc Giannoni.
Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία τους συνεδρίαση πολιτικής ότι θα προχωρήσουν "προσεκτικά" και θα αυξήσουν τα επιτόκια μόνο εάν η πρόοδος στον έλεγχο του πληθωρισμού παραπαίει, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της 31ης Οκτωβρίου-1ης Νοεμβρίου την Τρίτη.
Ενώ αρκετές τράπεζες της Wall Street είχαν ήδη σηματοδοτήσει την πιθανή διακοπή των αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed, η Barclays είχε αποφασίσει να διαφοροποιηθεί, διατηρώντας την προοπτική της για μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Ιανουάριο του 2024 - μέχρι αυτή την αλλαγή στάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης