Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στη Wall Street, η Barclays: «Βλέπει» αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Ιανουάριο του 2024

Κόντρα στη Wall Street, η Barclays: «Βλέπει» αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Ιανουάριο του 2024
Σε αντίθεση με τη BofA, η Barclays αναμένει ακόμα μία αύξηση επιτοκίων από τη Fed στις αρχές του 2024
Σχετικά Άρθρα
Στο κλαμπ των τραπεζών της Wall Street που βλέπουν τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed εισχωρεί και η BofA Global Research, μετά τα πιο ήπια από το αναμενόμενο στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι οι αμερικανικές τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, αντιπροσωπεύοντας σημαντική υποχώρηση σε σχέση με την άνοδο του Σεπτεμβρίου. Αυτό ενίσχυσε τις απόψεις των επενδυτών ότι η Fed μάλλον τελείωσε με τις αυξήσεις των επιτοκίων και πλέον οι αγορές βλέπουν μειώσεις επιτοκίων από τον Μάιο.
Η BofA είχε προηγουμένως προβλέψει μια τελική αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης (μ.β.) τον Δεκέμβριο.
Η πτώση του πληθωρισμού των ισοδύναμων ενοικίων των ιδιοκτητών -ένας δείκτης της αγοράς ακινήτων- και η υποχώρηση των βασικών υπηρεσιών εκτός της στέγασης, θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη Fed να παραμείνει σε αναμονή, αναφέρει η BofA σε ενημερωτικό της σημείωμα.
«Πιστεύουμε πλέον ότι ο κύκλος των αυξήσεων έχει τελειώσει... Η Fed πιθανότατα θα προσπαθήσει να αφήσει την πόρτα ανοιχτή για περισσότερες αυξήσεις το επόμενο έτος στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου» αναφέρουν οι οικονομολόγο της BofA και τονίζουν πως όσο κι αν η ρητορική είναι «επιθετική» αυτή καλύπτεται από «ήπιες» επιλογές πολιτικής.
Η BofA αναμένει ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο του 2024, και θα προσφέρει μια μείωση κάθε τρίμηνο.

Διαφοροποιείται η Barclays

Κι ενώ οι περισσότεροι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι της Wall Street θεωρούν ότι η Fed πιθανότατα θα έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων, η Barclays εξακολουθεί να αναμένει άλλη μία αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Ιανουάριο.
«Μια πιο προσεκτική ματιά... αποκαλύπτει ότι η χαλάρωση των πιέσεων στον πυρήνα του πληθωρισμού φαίνεται κάπως υπερβολική», δήλωσαν οι οικονομολόγοι της Barclays με επικεφαλής την Pooja Sriram και συμπλήρωσε «με τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα και τις αγορές εργασίας να εξακολουθούν να φέρουν αρκετή δυναμική, πιστεύουμε ότι παραμένει μια περίπτωση για μια πρόσθετη αύξηση των επιτοκίων στις αρχές του επόμενου έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης