Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mytilineos: Άνοδο κερδών 14% για το γ' 3μηνο του 2023 «βλέπουν» οι αναλυτές

tags :
Mytilineos: Άνοδο κερδών 14% για το γ' 3μηνο του 2023 «βλέπουν» οι αναλυτές
Οι αναλυτές που καλύπτουν τη Mytilineos ενημερώνουν την αγορά για τις εκτιμήσεις τους σχετικά με τα επερχόμενα αποτελέσματα
Άνοδο καθαρών κερδών 14% και λειτουργικών κερδών 8% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022 αναμένουν για την Mytilineos οι αναλυτές που καλύπτουν την εταιρεία.
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του Γ’ τριμήνου, της MYTILINEOS, οι αναλυτές που καλύπτουν την Εταιρεία τις τελευταίες δύο μέρες ενημερώνουν την αγορά για τις εκτιμήσεις τους σχετικά με τα επερχόμενα αποτελέσματα.
Πιο συγκεκριμένα, το consensus των αναλυτών για το Γ’ τρίμηνο του 2023 είναι: τζίρος 1,453 εκατ. ευρώ, EBITDA 259 εκατ. ευρώ, Καθαρά Κέρδη 165 εκατ. ευρώ.
Σε σύγκριση με τα πραγματικά αποτελέσματα του αντίστοιχου τριμήνου (Γ’) του 2022, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η MYTILINEOS θα ενισχύσει την κερδοφορία της σε επίπεδο EBITDA και Καθαρών Κερδών κατά 8% και 14% αντίστοιχα, παρά τη σημαντική (-40%) μείωση στα έσοδα, ως αποτέλεσμα της μεγάλης αποκλιμάκωσης των τιμών της ενέργειας και των μετάλλων, επιβεβαιώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανθεκτικότητα του συνεργατικού επιχειρηματικού μοντέλου της MYTILINEOS.
Οδηγός για αυτή τη μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας, συγκριτικά με το Γ’ τρίμηνο του 2022, το δεύτερο πιο δυνατό τρίμηνο στην ιστορία της Εταιρείας, αποτελούν τόσο η σταθερά ανοδική πορεία της M Renewables (ΑΠΕ), που καταφέρνει να αναπτύσσεται υγιώς, όσο και η προσθήκη της νέας μονάδας CCGT (826MW) της MYTILINEOS, η οποία λόγω της πολύ υψηλής της απόδοσής θέτει πλέον νέα επίπεδα κερδοφορίας στο κομμάτι της παραγωγής ενέργειας της Εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης