Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το μεγαλύτερο ETF της Wall Street «χτύπησε» χαμηλό 16 ετών - Ιστορική κατάρρευση των αμερικανικών ομολόγων

Το μεγαλύτερο ETF της Wall Street «χτύπησε» χαμηλό 16 ετών - Ιστορική κατάρρευση των αμερικανικών ομολόγων
Τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ βρίσκονται εν μέσω μιας ιστορικής κατάρρευσης, που επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed
Σχετικά Άρθρα
Το μεγαλύτερο ETF ομολόγων της Wall Street, συνέχισε να καταρρέει την Πέμπτη εν μέσω ενός αδιάκοπου sell off στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.
Το iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT), που παρακολουθεί έναν δείκτη αμερικανικών ομολόγων με λήξεις 20 ετών και άνω, άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2007, σημειώνοντας επί του παρόντος πτώση 1,4% για την ημέρα και 15,5% φέτος.
Το TLT ETF έχει χάσει πάνω από ένα επιβλητικό 50% από το υψηλό του κλεισίματος το 2020, τη μεγαλύτερη πτώση από την ίδρυσή του το 2002.
Σε αντίθεση με τη συμβατική αγορά ομολόγων, τα ETF ομολόγων διαπραγματεύονται σε ένα χρηματιστήριο, όπως και κάθε άλλη μετοχή. Παρακολουθούν την αξία ενός χαρτοφυλακίου ομολόγων και όχι τις αποδόσεις του.
Τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ βρίσκονται εν μέσω μιας ιστορικής κατάρρευσης, που επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed και την αυξανόμενη ανησυχία για τα ομοσπονδιακά ελλείμματα. Και όταν οι τιμές των ομολόγων πέφτουν, οι αποδόσεις αυξάνονται. Οι αποδόσεις του 10ετούς κρατικού ομολόγου είναι κοντά στο 5%, από 3,3% νωρίτερα φέτος - αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα για τις αποδόσεις των ομολόγων σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν και πάλι την Πέμπτη, αφού ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και πάλι, εάν η στενότητα στην αγορά εργασίας δεν υποχωρήσει. Άλλα ETFs ομολόγων, όπως τα ETFs iShares 1-3 Year και iShares 7-10 Year Treasury Bond ETFs, διαπραγματεύονται επίσης χαμηλότερα εν μέσω της κατάρρευσης της αγοράς ομολόγων.
Τα ETF ομολόγων απογειώθηκαν το 2020, όταν η μεταβλητότητα λόγω πανδημίας έκανε τους επενδυτές να συγκεντρωθούν σε ασφαλή asset. Όπως κάθε άλλο ETF, ένα ETF ομολόγων μπορεί να προσφέρει έκθεση σε μεγάλο αριθμό ομολόγων, δίνοντας στους επενδυτές την ευκαιρία να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης