Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αγοράστε σε κάθε σενάριο - Ομόλογα, μετοχές... οτιδήποτε

Goldman Sachs: Αγοράστε σε κάθε σενάριο - Ομόλογα, μετοχές... οτιδήποτε
Πλήθος επεδυτών είναι έτοιμο να αγοράσει τον S&P 500 σε μεγάλο βαθμό τον επόμενο μήνα
Οι μετοχές δίνουν περισσότερα κέρδη, καθώς οι αποδόσεις πέφτουν.
Τα ομόλογα όμως φαίνεται ότι είδαν τον "πάτο" τους, εν μέρει λόγω της αναζήτησης καταφυγίου μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.
Αλλά επίσης, δύο αξιωματούχοι της Fed μίλησαν για αυξήσεις επιτοκίων, αφήνοντας ένα παράθυρο για σταθεροποίηση.
Οι επενδυτές, ειδικά αυτοί του πετρελαίου, προφανώς θα παρακολουθούν τη Μέση Ανατολή για οποιαδήποτε κλιμάκωση, αλλά η Wall Street έχει θέσει τις βάσεις για να επιστρέψει στην ανοδική τροχιά, καθώς πλησιάζουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισηγμένων.
Γι' αυτό και η Goldman Sachs, η οποία βλέπει ότι ένα μεγάλο πλήθος επεδυτών είναι έτοιμο να αγοράσει τον S&P 500 σε μεγάλο βαθμό τον επόμενο μήνα.
im-865530.jpg
Το παρακάτω γράφημα από την τράπεζα δείχνει την έκθεση σε επίπεδο ρεκόρ για τις μετοχές των ΗΠΑ μεταξύ συμβολαίων εμπορευμάτων ή CTA, που κερδίζουν από τα στοιχήματα σε αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης και συχνά ακολουθούν τις τάσεις.
Σύμφωνα με την επενδυτική, αυτά τα CTA είναι ελάχιστα, περίπου 90 δισ. δολάρια παγκόσμιων μετοχών.
«Ανά μοντέλο GS, οι CTA είναι πλέον αγοραστές στον SPX σε κάθε σενάριο τον επόμενο μήνα», ανέφερε η τράπεζα.
im-865503.jpg
Έτσι, όσοι CTA είχαν εστιάσει σε πωλήσεις του S&P 500, είναι έτοιμοι να τον αγοράσουν πίσω εάν η Goldman έχει δίκιο.

Ασταθής ο Οκτώβριος

Παρόλα αυτά, ο Mark Hulbert του MarketWatch σημειώνει ότι ενώ ο Οκτώβριος μπορεί να είναι ένας ιστορικά ασταθής μήνας, μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας εποχικής ανάκαμψης για τις μετοχές.
Ο Jeff Hirsch, συντάκτης του Stock Trader's Almanac & Almanac Investor Newsletter, αναφέρεται στον Οκτώβριο ως «ο μήνας που κερδίζει τις αρκούδες, είναι μήνας ευκαιριών και ο μήνας ανάκαμψης», με σταθερές, αν και ναι, ασταθείς συναλλαγές κατά καιρούς.
Αυτό το διάγραμμα εποχικότητας από το Equity Clock που κάνει τον γύρο μπορεί επίσης να υποστηρίξει τους αγοραστές μετοχών:
im-865544.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης