Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αρχίζει την κάλυψη της ΔΕΗ με τιμή στόχο στα 13,5 ευρώ η JP Morgan

tags :
Αρχίζει την κάλυψη της ΔΕΗ με τιμή στόχο στα 13,5 ευρώ η JP Morgan
Η JP Morgan βλέπει περιθώρια για περαιτέρω υπεραπόδοση της μετοχής της ΔΕΗ
Την κάλυψη της ΔΕΗ, "της μεγαλύτερης ολοκληρωμένης ελληνικής εταιρείας κοινής ωφέλειας", όπως την αποκαλεί, αρχίζει η JP Morgan, δίνοντας τιμή στόχο στα 13,5 ευρώ και σύσταση overweight.
Όπως αναφέρει, η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι μετασχηματιστικής ανάπτυξης το 2021 (με προγραμματισμό >9 δισ. κεφαλαίου το 2022-26), το οποίο έχει διαταραχθεί από διάφορα γεγονότα της αγοράς του 2022.
Εν μέσω ομαλοποίησης της αγοράς και πολιτικού περιβάλλοντος, οι μετοχές ανεβαίνουν +56% από την αρχή του έτους, ωστόσο η JP Morgan βλέπει περιθώρια για περαιτέρω υπεραπόδοση.
Με την αναμενόμενη επέκταση της δυναμικότητας ΑΠΕ στην Ελλάδα σε ~5 GW έως το 2027 (έναντι τρέχοντος <1 GW), προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα επιτύχει κορυφαία αύξηση κερδών (2023-26E EPS CAGR 40% έναντι ολοκληρωμένων ομοτίμων) με επιπλέον ανοδικά περιθώρια από το επιτυχές κλείσιμο της εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων της Enel Romania ύψους ~1,3 δισ. ευρώ (δεν υπάρχει ακόμη στις προβλέψεις της).
Υποστηριζόμενο από ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που βρίσκεται σε εξέλιξη, η JP Morgan βλέπει ένα ελκυστικό προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής για τη ΔΕΗ και την τοποθετεί στο Positive Catalyst Watch, καθώς περιμένει το κλείσιμο των συγχωνεύσεων και εξαγορών της Enel Romania.
Τα (γεω)πολιτικά γεγονότα και τα γεγονότα της αγοράς του 2022 εκτροχίασαν (δεν αποτελεί έκπληξη) τη ΔΕΗ από την αρχική της στρατηγική πορεία που είχε διαμορφωθεί στις 21 Νοεμβρίου.
Αλλά η διοίκηση επανέλαβε τις σταθερές της προθέσεις για παροπλισμό της παραγωγής με καύση λιγνίτη (που θα πρέπει να βελτιώσει το μείγμα παραγωγής), ενώ ο ελληνικός αγωγός ΑΠΕ παραμένει στο στόχο ~5GW για το 2026/27 (~30% έχει ήδη απορριφθεί).
1_330.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης