Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs αναθεωρεί επί τα χείρω την πρόβλεψη για τις κινεζικές μετοχές

Η Goldman Sachs αναθεωρεί επί τα χείρω την πρόβλεψη για τις κινεζικές μετοχές
Τί αναμένει η Goldman Sachs για τις κινεζικές μετοχές
Σχετικά Άρθρα
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις χρηματιστηριακές αγορές της Κίνας, προχώρησε η Goldman Sachs, «βλέποντας» πλέον άνοδο 11% στο δείκτη MSCI China Index το 2023, έναντι αρχικής εκτίμησης για +14%.
Παράλληλα, μείωσε τον στόχο 12μήνου για τον δείκτη σε 67 από 70.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επικαλείται τις ανησυχίες για την αγορά ακινήτων της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου: «Η προβληματική αγορά κατοικίας και η πιθανή μετάδοση της κρίσης στις πραγματικές και χρηματοοικονομικές οικονομίες, είναι οι λόγοι για την αναθεώρηση».
Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες που η Goldman μειώνει τις προβλέψεις της για τις κινεζικές μετοχές, καθώς η απαισιοδοξία διαπερνά το χρηματιστήριο της χώρας μετά από μια εντεινόμενη κρίση στα ακίνητα και τα σημάδια πίεσης στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα. Τα πρόσφατα μέτρα των αρχών για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην αγορά έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τη Goldman.
Οι κινεζικές μετοχές εξακολουθούν να υποστηρίζονται από «φθηνές αποτιμήσεις και ελαφρά τοποθέτηση επενδυτών», αλλά η ανοδική τάση περιορίζεται, έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman.
Ο MSCI China Index υποχώρησε σχεδόν 2% τη Δευτέρα, ανεβάζοντας την πτώση από τον Ιανουάριο στο 23%. Ο δείκτης Hang Seng, ο οποίος έπεσε σε bear market την Παρασκευή, υποχώρησε για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Νοέμβριο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης