Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jefferies: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες - Σε καλύτερη θέση η Εθνική - Οι καταλύτες για ώθηση στα έσοδα

Jefferies: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες  - Σε καλύτερη θέση η Εθνική - Οι καταλύτες για ώθηση στα έσοδα
Οι αυξήσεις των επιτοκίων και η ισχυρή οικονομική δραστηριότητα έδωσαν ώθηση στις επιδόσεις τους το β' τρίμηνο του 2023
Σχετικά Άρθρα
Νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες δίνει η Jefferies, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων και η ισχυρή οικονομική δραστηριότητα έδωσαν ώθηση στις επιδόσεις τους το β' τρίμηνο του 2023.
Στην έκθεση που παρουσιάζει το bankingnews.gr, οι αναλυτές του αμερικανικού οίκους αυξάνουν την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα σε 7,40 ευρώ από 7,30 ευρώ, με σύσταση buy.
Για τις Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank, οι συστάσεις παραμένουν hold με τιμές στόχους τα 3,10 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 2,70 ευρώ και αμετάβλητη τιμή στόχο στα 1,70 ευρώ για τη Eurobank.
Όσον αφορά την
Alpha Bank, οι αναλυτές διατηρούν τη σύσταση underperformance με αμετάβλητη τιμή στόχο στα 1,10 ευρώ.

jefferies.jpg

Η Εθνική Τράπεζα παραμένει κορυφαία επιλογή - Προσοχή στην Alpha Bank

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Eθνική Τράπεζα παραμένει η κορυφαία επιλογή, ενώ εφιστά προσοχή για την Alpha Bank.
Όπως εξηγούν, το ισχυρό προφίλ καταθέσεων λιανικής της Εθνικής Τράπεζας και η κάλυψη των ΝΡΕs δημιουργούν ανοδικό κίνδυνο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και η αποτίμηση παραμένει ελκυστική σε 0,8 φορές σε όρους ενσώματης λογιστικής αξίας για αποδοτικότητα ROTE το 2025 στο 8,7%.
Tο περιθώριο ανόδου για τη μετοχή της ΕΤΕ στο βασικό σενάριο είναι 22%, ενώ στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος αυξάνεται σε 8,70 ευρώ και το περιθώριο ανόδου στο 43%.
Στο αρνητικό σενάριο η τιμή στόχος διαμορφώνεται σε 4,40 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 28%.
Όσον αφορά την Αlpha Βank, η οποία συνεχίζει να διαπραγματεύεται με έκπτωση (0,6 φορές  σε όρους ενσώματης λογιστικής αξίας) αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι το πλαίσιο της χαμηλότερης κάλυψης των NPEs και του χαμηλότερου δείκτη εποπτικών κεφαλαίων CET1 σε σχέση με την Εθνική Τράπεζα.

Οι καταλύτες

Όπως εξηγεί η Jefferies, η προσοχή των ελληνιικών τραπεζών αναμένεται να στραφεί στην προσπάθεια να περιορίσουν τη μετακύλιση των επιτοκίων στις καταθέσεις τους και να εξομαλύνουν τις προβλέψεις, στοιχεία τα οποία αποτελούν τους καταλύτες που θα οδηγήσουν στη δυναμική των καθαρών εσόδων από τόκους (NII) και το κόστος κινδύνου (CoR) μελλοντικά.
Το επίκεντρο των NII θα μετατοπιστεί στις αντιξοότητες των περιθωρίων μετά την κορύφωση τους στο γ’ τρίμηνο.
Οι καταθέσεις με επίκεντρο τη λιανική στην Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσουν να παρέχουν ανώτερες επιδόσεις στον περιορισμό της μετακύλισης του κόστους των καταθέσεων.

jeff2.jpg

Η επίδραση του τουρισμού

Όσον αφορά τις οικονομικές συνθήκες, οι αναλυτές σημειώνουν ότι η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Η έντονη δραστηριότητα στον τόσο σημαντικό τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα εξασφαλίζει ότι η χώραπαραμένει μια ευνοϊκή έκθεση στην Ευρώπη, με την οικονομική δυναμική να συνεχίζεται και να ξεχωρίζει στην Ευρωζώνη.
Ενώ η καθυστερημένη ανάκαμψη στον τουριστικό τομέα επιτρέπει στην Ελλάδα να αντισταθμίσει τους αντίθετους ανέμους ανάπτυξης σε άλλους τομείς, οι βιομηχανοποιημένες χώρες του πυρήνα της Ευρώπης διατηρούν λιγότερα περιθώρια αντιστάθμισης της γενικής οικονομικής αδυναμίας που προκαλείται από τους πληθωριστικούς αντίθετους ανέμους στην κατανάλωση και την επιβράδυνση της ζήτησης για βιομηχανικά αγαθά, σημειώνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης