Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αυξάνεται η βαρύτητα του MSCI Greece μετά την προσθήκη της Τρ. Πειραιώς

Morgan Stanley: Αυξάνεται η βαρύτητα του MSCI Greece μετά την προσθήκη της Τρ. Πειραιώς
Η προσθήκη της Τράπεζας Πειραιώς εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη στάθμιση της χώρας κατά 0,04%
Σχετικά Άρθρα
Τη βαρύτητα της Ελλάδας στους δείκτες των αναδυόμενων αγορών του οίκου MSCI αυξάνει η προσθήκη της Τράπεζας Πειραιώς στον MSCI Standard Greece, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Ειδικότερα, η προσθήκη της Τράπεζας Πειραιώς εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη στάθμιση της χώρας κατά 0,04% στον κύριο δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI Emerging Markets.
Η μετάβαση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στον δείκτη Small Cap θα μειώσει τη στάθμιση της Ελλάδας στον κύριο δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI Emerging Markets κατά 0,01%.
Οι αλλαγές θα αυξήσουν τη στάθμιση της Ελλάδας στις αναδυόμενες αγορές από 0,46% σε 0,47% ή μεταβολή +0,02%.
Στον δείκτη
MSCI EMEA, η στάθμιση θα αυξηθεί σε 3,8% από 3,6% ή 0,2%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley.
Oι δέκα μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη MSCI Greece Standard είναι η Eurobank με ποσοστό συμμετοχής 14,31%, η Mytilineos στο 14,08%, η Alpha Bank στο 12,67%, η Εθνική Τράπεζα σττο 11,92%, η Jumbo στο 10,89%, ο ΟΠΑΠ στο 10,09%, ο ΟΤΕ στο 9,72%, η ΔΕΗ στο 7,85%, η Motor Oil στο 5,31% και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο 3,16%.
morgan3.jpg

morgan2_2.jpg
morgan_2.jpg

Υπενθυμίζεται ότι με ελληνικό ενδιαφέρον ήταν η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, αφού επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που ήθελε τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να προάγεται από τον MSCI Small Cap στον MSCI Greece Standard, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου 2023.
Από την άλλη, εκτός ετέθη η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, που επιστρέφει στον μικρότερο δείκτη αναφοράς MSCI Greece Small Cap.
Έτσι, πλέον, ο βασικός δείκτης θα συνεχίσει να περιλαμβάνει 10 μετοχές και συγκεκριμένα τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης