Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Υψηλή πιθανότητα για είσοδο της Τρ. Πειραιώς στον MSCI Greece Standard στις 10/8

Morgan Stanley: Υψηλή πιθανότητα για είσοδο της Τρ. Πειραιώς στον MSCI Greece Standard στις 10/8
Xαμηλή είναι η πιθανότητα για διαγραφή της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή από τον δείκτη Standard
Υψηλή πιθανότητα για είσοδο της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI Standard Greece βλέπουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, εν όψει της αναδιάρθρωσης των δεικτών στις 10 Αυγούστου 2023.
Την ίδια ώρα, χαμηλή είναι η πιθανότητα για διαγραφή της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή από τον δείκτη Standard.

Τράπεζα Πειραιώς: Δυνητική προσθήκη, υψηλή πιθανότητα

Η κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς όσο και η ελεύθερη διαπραγμάτευσης κεφαλαιοποίηση της τράπεζας είναι πάνω από το τρέχον όριο για συμμετοχή στον δείκτη MSCI Greece Standard κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες προσθήκης της, σημειώνει η Morgan Stanley.
Στην περίπτωση προσθήκης της μετοχής στον MSCI Greece Standard οι αναλυτές υπολογίζουν τις παθητικές εισροές σε 166 εκατ. δολ. ή μια επίδραση συναλλαγών ύψους 13 ημερών βάσει της μέση ημερήσιας συναλλακτικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα.
Το ποσοστό συμμετοχής στον δείκτη MSCI Emerging Markets θα είναι 0,04%.

Τέρνα Ενεργειακή: Πιθανή διαγραφή, χαμηλή πιθανότητα

Το free float της κεφαλαιοποίησης της Τέρνα Ενεργειακή είναι κοντά στο ελάχιστο όριο για να διαγραφεί από τον δείκτη MSCI Standard και να μεταβεί στον μικρότερο δείκτη αναφοράς MSCI Greece Small Cap, αλλά εξακολουθεί να είναι κατά 8% περίπου υψηλότερο από το επίπεδο αποκοπής.
Επιπλέον, η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται κοντά στο ελάχιστο επίπεδο για να επαναταξινομηθεί ως μικρή κεφαλαιοποίηση για την επερχόμενη αναπροσαρμογή.

morgan2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης