Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η Wall Street βρίσκεται σε ένα «pivot ράλι» που έχει ακόμη περιθώριο ανόδου - Πότε θα αλλάξει η τάση

Morgan Stanley: Η Wall Street βρίσκεται σε ένα «pivot ράλι» που έχει ακόμη περιθώριο ανόδου - Πότε θα αλλάξει η τάση
Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα υποδηλώνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα ράλι με γνώμονα την πολιτική
Οι μετοχές κάνουν πάρτι όπως το 2019 χάρη στη Fed και θα μπορούσαν ακόμα να κινηθούν υψηλότερα, σύμφωνα με μια από τις πιο εξέχουσες... "αρκούδες" της Wall Street.
Ο Mike Wilson της Morgan Stanley εκτίμησε ότι η αγορά ακολουθεί τη δυναμική που δημιουργείται από τις προοπτικές για χαλαρότερη πολιτική της κεντρικής τράπεζας στον ορίζοντα και την προσδοκία ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε το τέλος του κύκλου σύσφιξης.
«Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα υποδηλώνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα ράλι με γνώμονα την πολιτική, στα τέλη του κύκλου», έγραψε ο Wilson.
Το 2019, ο S&P 500 είδε μια από τις καλύτερες χρονιές της δεκαετίας με απόδοση 29%.
Ο βασικός δείκτης αυξάνεται επί του παρόντος κατά 20% το 2023, αντικατοπτρίζοντας σχεδόν την απόδοση την ίδια περίοδο πριν από τέσσερα χρόνια.
Εκείνη την εποχή, η κεντρική τράπεζα σίγουρα σταμάτησε και στη συνέχεια μείωσε τα επιτόκια πριν επεκταθεί ο ισολογισμός της μέχρι το τέλος του έτους.

Τι οδηγεί το ράλι

Επί του παρόντος, οι μετοχές ανεβαίνουν σε ένα υποστηρικτικό παγκόσμιο περιβάλλον ρευστότητας, είπε ο στρατηγικός αναλυτής, και οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι ότι η πτώση του πληθωρισμού θα δικαιολογήσει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.
Την προηγούμενη Παρασκευή, 28/7, ο δείκτης τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed, σημείωσε τη χαμηλότερη άνοδό του σε δύο χρόνια.
Όπως και το 2019, φέτος οι μετοχές έχουν ενισχυθεί όχι από κέρδη αλλά από τα δεδομένα, κατά την άποψη του Wilson, και αυτό έχει ωθήσει τα κέρδη για τις μετοχές τεχνολογίας και ανάπτυξης με μεγάλη κεφαλαιοποίηση.
«Η αναλογία του 2019, από μόνη της, υποδηλώνει περισσότερο ανοδικό μομέντουμ», είπε ο Wilson.
Η Morgan Stanley έχει μειώσει συγκρατημένα τις πτωτικές προοπτικές της για φέτος μετά το ισχυρό ράλι της αγοράς στο πρώτο εξάμηνο, όπως και η Goldman Sachs.
Ο Wilson, ωστόσο, προειδοποιεί ότι το ράλι δεν σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας κυκλικής στροφής που θα εγκαινιάσει μια μακρύτερη περίοδο ισχυρών κερδών για τις μετοχές, τουλάχιστον όχι ακόμη.
"Ενώ είμαστε ανοιχτοί για να υλοποιηθεί τελικά αυτή η άποψη, θα θέλαμε να δούμε μια ευρύτερη δέσμη δεικτών οικονομικού κύκλου να αντικατοπτρίζει υψηλότερα, το εύρος να βελτιώνεται και τα επιτόκια να μειώνονται πριν προσαρμόσουμε τη στάση μας ως προς αυτό", δήλωσε ο Wilson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης