Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τελευταία αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο 2023 - Πότε θα αρχίσουν οι μειώσεις

Goldman Sachs: Τελευταία αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο 2023 - Πότε θα αρχίσουν οι μειώσεις
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από το β' τρίμηνο 2024
Η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve κατά την επικείμενη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα θα είναι "η τελευταία" του μακροχρόνιου κύκλου σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs.
Σε σημείωμά τους προς τους πελάτες τους, οι αναλυτές της Goldman ανέφεραν ότι η επιτροπή FOMC που καθορίζει τα επιτόκια, θα αυξήσει πιθανότατα το κόστος δανεισμού σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5% την Τετάρτη.
Οι αξιωματούχοι της Fed αντιμετωπίζουν επί του παρόντος μια μικτή οικονομική εικόνα.
Ο πληθωρισμός - ο κεντρικός μοχλός της πρωτοφανούς πρόσφατης σειράς αυξήσεων των επιτοκίων της Fed - επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Ιούνιο, γεγονός που οι αναλυτές της Goldman δήλωσαν ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί "σημείο καμπής" στη μάχη της τράπεζας να συγκρατήσει την αυξημένη αύξηση των τιμών.
Ωστόσο, τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα έδειξαν επίσης ότι η αύξηση της ζήτησης κινήθηκε πάνω από το δυνητικό επίπεδο το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες επιδεινώθηκαν.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις τάσεις, οι αναλυτές της Goldman δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η Fed θα επιλέξει τελικά να παραμείνει "πιο hawkish από ό,τι η τιμολόγηση της αγοράς".
"Αυτό αντανακλά τόσο τη χαμηλότερη πιθανότητα ύφεσης όσο και τις προσδοκίες μας ότι το κατώφλι για τις μειώσεις των επιτοκίων θα είναι αρκετά υψηλό και ότι οι μειώσεις θα είναι σταδιακές", σημείωσαν.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης ανά τρίμηνο, αρχής γενομένης από το δεύτερο τρίμηνο 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης