Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΔΝΤ: Η γερμανική οικονομία οδεύει σε ύφεση - Η αβεβαιότητα είναι ασυνήθιστα υψηλή

ΔΝΤ: Η γερμανική οικονομία οδεύει σε ύφεση - Η αβεβαιότητα είναι ασυνήθιστα υψηλή
Η αβεβαιότητα είναι ασυνήθιστα υψηλή, αναφέρει για τη γερμανική οικονομία το ΔΝΤ
«Η γερμανική οικονομία έχει επιδείξει ανθεκτικότητα, παρά τη διακοπή της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου το 2022 – τα δυσμενή σενάρια έχουν αποφευχθεί…
Ωστόσο, οι δυσμενείς επιπτώσεις από το ενεργειακό σοκ και οι αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση», σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο πληθωρισμός επίσης εκτινάχθηκε λόγω του σοκ στις τιμές της ενέργειας…
Οι συνολικές θέσεις κεφαλαίου και ρευστότητας των τραπεζικών και ασφαλιστικών συστημάτων της Γερμανίας παραμένουν σε σταθερά επίπεδα, αλλά η τραπεζική αναταραχή σε άλλες προηγμένες οικονομίες νωρίτερα φέτος ενίσχυσε την εστίαση στους πιθανούς κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που σχετίζονται με την αύξηση των επιτοκίων.

ΑΕΠ...

Το ενεργειακό σοκ και οι αυστηρότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες αναμένεται να διατηρήσουν την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ ελαφρώς αρνητική το 2023, με την ανάπτυξη να ανακτά τη δυναμική της σταδιακά το 2024–2025.
Σε κάθε περίπτωση, η αβεβαιότητα είναι ασυνήθιστα υψηλή, με σημαντικούς κινδύνους και προς τις δύο κατευθύνσεις, οι οποίοι συνολικά κλίνουν προς τα κάτω για την ανάπτυξη, καταλήγει το ΔΝΤ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης