Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζει μετά από καιρό την Αργεντινή, σε «CCC-»

S&P: Αναβαθμίζει μετά από καιρό την Αργεντινή, σε «CCC-»
Η S&P Global Ratings αναβαθμίζει την αξιολόγηση της Αργεντινής
Σχετικά Άρθρα
Σε αναβάθμιση μετά από καιρό, της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας -τοπικό νόμισμα- για την Αργεντινή, προχώρησε η S&P Global Ratings, ορίζοντας πλέον τη βαθμολογία σε «CCC-» από «Περιορισμένη Χρεοκοπία» (SD).
Η Standard & Poor’s επικαλείται την πρόσφατη ανταλλαγή χρέους που γλίτωσε την Αργεντινή από μία νέα χρεοκοπία.
Η αντίστοιχη αξιολόγηση σε ξένο νόμισμα, επιβεβαιώθηκε σε «CCC-».
Οι προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) είναι αρνητικές και αντικατοπτρίζουν τους κινδύνους που περιβάλλουν οι έντονες οικονομικές ανισορροπίες και την πολιτική αβεβαιότητα πριν και μετά τις εθνικές εκλογές του 2023. Οι διαιρέσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού και οι εσωτερικές διαμάχες μεταξύ της αντιπολίτευσης, περιορίζουν την ικανότητα της χώρας να εφαρμόσει έγκαιρες αλλαγές στην οικονομική πολιτική.
«Οι παγκόσμιες κεφαλαιαγορές είναι κλειστές για την Αργεντινή. Στην τοπική αγορά, αναπτύσσονται συμβάσεις ανταλλαγής στις λήξεις των ομολόγων. Η κεντρική τράπεζα συνεχίζει να διαδραματίζει βασικό ρόλο για τη διαχείριση του τοπικού χρέους στη δευτερογενή αγορά, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς επιλογών πώλησης στις τράπεζες για το δημόσιο χρέος που λήγει το 2024 και το 2025», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης