Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Κάτι έχουν χάσει οι επενδυτές ομολόγων...

Citigroup: Κάτι έχουν χάσει οι επενδυτές ομολόγων...
Οι αγορές δεν έχουν τιμολογήσει επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό ενόψει της ανακοίνωσης του
Οι επενδυτές ομολόγων υποτιμούν το πόσο θα μπορεί να επηρεάσουν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Citigroup, Raghav Datla.
Η εκτίμηση του Datla βασίζεται εν μέρει στη σύγκριση της τοποθέτησης των επενδυτών τώρα σε σχέση με τον Ιανουάριο.
Ακριβώς όπως και πριν από πέντε μήνες, η αγορά προέρχεται από δύο διαδοχικές ανακοινώσεις του ΔΤΚ, ο οποίος κινήθηκε χαμηλότερα από τις προβλέψεις.
Ωστόσο, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό τα επόμενα δύο χρόνια είναι σήμερα υψηλότερες από ό,τι ήταν στις αρχές του 2023, παρά τις αυστηρότερες χρηματοπιστωτικές συνθήκες, τον χαμηλότερο ετήσιο πληθωρισμό και την υψηλότερη ανεργία και τις αιτήσεις ανεργίας, σημειώνει.
"Δεν πιστεύουμε ότι οι αγορές έχουν τιμολογήσει επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό ενόψει της ανακοίνωσης του", έγραψε ο Datla.
Μια χαμηλότερη από την πρόβλεψη ανακοίνωση είναι πιθανό να ωθήσει σε πτώση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, είπε, συνιστώντας μια εμπορική συναλλαγή με απότομη μεταβολή του πληθωρισμού για να επωφεληθεί από ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Τι περιμένει η Citigroup

Η έκθεση του ΔΤΚ στις 13 Ιουνίου 2023 για τον Μάιο έρχεται μόλις μία ημέρα πριν από την απόφαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι αξιωματούχοι θα διατηρήσουν τα επιτόκια σταθερά μεταξύ 5% και 5,25% για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες.
Παρόλα αυτά, τα swaps δείχνουν ότι περίπου 24 μονάδες βάσης πρόσθετης σύσφιξης έχουν τιμολογηθεί μέχρι τη συνεδρίαση του Ιουλίου.
Ο Datla σημειώνει ότι ο πυρήνας του πληθωρισμού, ο οποίος εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, είναι προετοιμασμένος να πέσει σημαντικά κάτω από το 0,4% σε μηνιαία βάση τον Μάιο για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, αψηφώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων ότι ο ρυθμός θα παραμείνει σταθερός.
Η κίνηση αυτή είναι πιθανό να προέλθει από την επιστροφή του πληθωρισμού αγαθών κάτω από το 0,4%, μετά την εκτίναξή του τον Απρίλιο, εν μέρει λόγω της εκτίναξης των τιμών των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αναφέρει.
Ο ΔΤΚ τείνει να μειωθεί, αφού κορυφώθηκε πάνω από το 9% σε ετήσια βάση τον περασμένο Ιούνιο.
Με το σοκ των τιμών των εμπορευμάτων να εξασθενεί, ο γενικός ρυθμός προβλέπεται να επιβραδυνθεί στο 4,1% τον Μάιο από 4,9%, ενώ ο βασικός ρυθμός αναμένεται να μειωθεί στο 5,2% από 5,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης