Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gold Switzerland: H φούσκα των πάντων εξελίσσεται σε απόλυτη κατάρρευση – «Χαρακίρι» ως 95% στα assets

Gold Switzerland: H φούσκα των πάντων εξελίσσεται σε απόλυτη κατάρρευση – «Χαρακίρι» ως 95% στα assets
Ίσως ένα βήμα πριν από το Χαρακίρι… λέει η Gold Switzerland
Να προετοιμαστούμε για χρόνια οικονομικής καταστροφής, με διολίσθηση έως 95% -σε πραγματικούς όρους- στα αξιόγραφα προτρέπει σε πρόσφατο report της η Gold Switzerland...
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ελβετικός επενδυτικός οίκος,
οι περισσότεροι επενδυτές αγνοούν εντελώς τον σκοπό του χρυσού ή την ιστορική του σημασία.
«Ο χρυσός είναι το μοναδικό… απόθεμα αξίας που έχει επιζήσει, αλλά σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει αυτές τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μόνο το 0,5% των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων επενδύεται σε χρυσό.
Από την άλλη, οι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται τα fiat νομίσματα…».
Η άγνοια αυτή οδηγεί σε απώλειες…
Για παράδειγμα, αν οι επενδυτές είχαν βάλει τα χρήματά τους σε χρυσό στις αρχές αυτού του αιώνα, σήμερα θα είχαν δει την επένδυσή τους να πολλαπλασιάζεται x7 ή περισσότερο, ανάλογα με το βασικό τους νόμισμα.
5_40.JPG
Και εντάξει, ο χρυσός αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Τι γίνεται κατά τ’ άλλα;
Θα έπρεπε οι επενδυτές να βάλουν τα χρήματά τους σε μετοχές, ομόλογα και ακίνητα σε σημείο τέτοιο, που εξελίχθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου φούσκα;
Λοιπόν, η κατηγορηματική απάντηση σε αυτό είναι προφανώς ΟΧΙ.
Δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του χρυσού, η κατοχή χρυσού είναι SINE QUA NON (εκ των ων ουκ άνευ).
«Η φούσκα των πάντων θα μετεξελιχθεί στην απόλυτη κατάρρευση, με όλα τα περιουσιακά στοιχεία της φούσκας να μειώνονται μεταξύ 75% και 95% σε πραγματικούς όρους» υποστηρίζει η Gold Switzerland.
Η μεγαλύτερη κατάρρευση θα συμβεί, προφανώς, στην αγορά χρέους των 300 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αλλά πριν από αυτή την κατάρρευση του χρέους, οι δυτικές κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες θα έχουν πνίξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές λόγω αυτού που αποκαλείται «ποσοτική χαλάρωση».
Μέχρι τώρα, λόγω αυτής της λανθασμένης πολιτικής, έχουν «δολοφονηθεί» τέσσερις τράπεζες… Μια ελβετική, η Credit Suisse, και 3 αμερικανικές, η Silicon Valley Bank, η Signature Bank και η First Republic.
Μετά την τραπεζική κρίση του 2008, οι αρχές διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπήρχαν άλλα προγράμματα διάσωσης.
Ήταν γενναία λόγια που ξέρουμε ότι δεν θα εφαρμόζονταν.
Οι φήμες -και μόνον- ότι οι καταθέτες αποσύρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια από την Credit Suisse ή τη Silicon Valley Bank σήμαιναν ότι οι κεντρικές τράπεζες είχαν ελάχιστες ώρες για να διασώσουν το τραπεζικό σύστημα.

«Bank run»

Πλέον τα «bank run» δεν γίνονται με τους καταθέτες να κάνουν ουρές στις πόρτες των τραπεζών, αλλά με τη διάδοση των ειδήσεων μέσα σε λίγα λεπτά μέσω των Social Media.
Για να σταματήσει η κατάρρευση του συστήματος, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες έπρεπε να σταματήσουν τα πάντα.
Άρα επιστρέφουμε ξανά στα προγράμματα διάσωσης.
Και αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μόνο η απόλυτη αρχή.
Το σύστημα είναι σάπιο και σπασμένο (εξού και bankruptcy, δηλαδή χρεοκοπία, από το BANCA ROTTA).
Τα ανεξόφλητα 2+ τετράκις δολάρια των παγκόσμιων παραγώγων είναι πολύ πιθανό να μετατραπούν σε χρέος καθώς οι αντισυμβαλλόμενοι αποτυγχάνουν.
Τότε θα ξεκινήσει η εκτύπωση πραγματικών χρημάτων.
Αλλά οι κίνδυνοι παγκοσμίως πολλαπλασιάζονται: από την Ουκρανία και την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου μέχρι την πιθανότητα να υπάρξει νέα κρίση χρέους.
Εφόσον οι δυτικές κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες γνωρίζουν ότι το σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, κάνουν ό,τι μπορούν για να ελέγξουν τους ανθρώπους.
Τα εμβόλια κατά του Covid, τα λουκέτα, η υπερθέρμανση του πλανήτη ήταν μόνο η αρχή. Ακολουθούν τα CBDC (ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας).
Αυτός θα είναι ο τέλειος τρόπος για τις κυβερνήσεις να ελέγχουν τους ανθρώπους τους έχοντας τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων τους.

Μετριάστε τον Κίνδυνο

Προφανώς είναι πολύ λίγοι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από αυτό που έρχεται, αλλά όποιος μπορεί θα πρέπει πραγματικά να διερευνήσει όλες τις εναλλακτικές, λέει η Gold Switzerland.
«Aυτό που μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι με αποταμιεύσεις είναι να κατέχουν φυσικό χρυσό και λίγο ασήμι
Γιατί το σίγουρο είναι ότι το χαρτονόμισμα στην επόμενη φάση θα φτάσει στην εγγενή του αξία, δηλαδή το ΜΗΔΕΝ. όπως είπε ο Βολταίρος».
Τι θα γίνει με το δολάριο, το ευρώ, τη λίρα ή το γεν.
Η αξία τους θα μειωθεί κατά 50% ή ίσως και 100%.
Δεδομένου ότι όλα τα νομίσματα έχουν χάσει 97-99% έναντι του χρυσού από το 1971, είναι πιθανό να βιώσουμε τουλάχιστον την ίδια πτώση τα επόμενα 5+ χρόνια…
Και για όποιον πιστεύει ότι το χρηματιστήριο θα τον προστατεύσει από την επερχόμενη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τα νέα είναι άσχημα:
1_173.JPG
«Η αναλογία Dow – χρυσού, επί του παρόντος στο 17, είναι πιθανό να φτάσει τουλάχιστον το επίπεδο του 1980, δηλαδή 1:1.
Αυτό θα σήμαινε πτώση 94% των μετοχών έναντι του χρυσού από τα τρέχοντα επίπεδα.
Αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε εύκολα να φτάσει στη γραμμή τάσης του 0,5:1 που σημαίνει ότι ο Dow θα υποχωρούσε 97% έναντι του χρυσού » καταλήγει ο αναλυτής του ελβετικού οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης