Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: «Kίνδυνος» για την Ελλάδα η πολιτική αβεβαιότητα – Μην περιμένετε επενδυτική βαθμίδα πριν τις εκλογές

JP Morgan: «Kίνδυνος» για την Ελλάδα η πολιτική αβεβαιότητα – Μην περιμένετε επενδυτική βαθμίδα πριν τις εκλογές
Δεν περιμένει αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P στις 21 Απριλίου η JP Morgan
Αποκλείει την πιθανότητα αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας στην αξιολόγηση της Παρασκευής 21 Απριλίου από τον οίκο Standard and Poor’s η αμερικανική τράπεζα JP Morgan, η οποία με πρόσφατη έκθεση υποστηρίζει ότι πιθανή ανάκτηση της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας θα έρθει μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, η Νέα Δημοκρατία μάλλον θα καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία ή θα σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού σε δεύτερες κάλπες.
Ως εκ τούτο, με την αβεβαιότητα να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, η επενδυτική βαθμίδα δεν γίνεται να ανακτηθεί πριν από τις εκλογές του Μαΐού 2023.
«Η προσδοκία μας είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει είτε μια κυβέρνηση πλειοψηφίας ή μία κυβέρνηση συνασπισμού έπειτα από την πιθανή δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και θα συνεχίσει να εφαρμόζει μία εποικοδομητική ατζέντα πολιτικών», αναφέρουν οι αναλυτές της JP Morgan.
Να σημειωθεί πως αύριο, Τετάρτη, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα δημοπρασιών ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Μέσω αυτή της κίνησης ο ΟΔΔΗΧ στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την τελική του απόφαση του αναφορικά με (i) τη διενέργεια της προγραμματισμένης δημοπρασίας (ii) το ISIN των εκδόσεων των ελληνικών ομολόγων που θα δημοπρατηθούν και (iii) το ύψος των δημοπρατούμενων ποσών, να λαμβάνεται μία ημέρα πριν από την ημερομηνία εκάστης δημοπρασίας, θέτοντας υπόψη και τη σχετική πληροφόρηση από την ομάδα των primary dealers.
Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan εκτιμά ότι το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού θα ενισχυθεί από τα τρέχοντα επίπεδα των 190 μονάδων βάσης στις 210 μονάδες βάσης έως τον Ιούνιο.
Στη συνέχεια θα υπάρξει αποκλιμάκωση, στις 190 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, στις 180 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, και στις 165 μονάδες βάσης τον Μάρτιο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης