Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA, UBS μειώνουν τις προβλέψεις για το επιτόκιο της Fed: Κορύφωση τον Μάιο του 2023

BofA, UBS μειώνουν τις προβλέψεις για το επιτόκιο της Fed: Κορύφωση τον Μάιο του 2023
Η BofA και η UBS και βλέπουν το επιτόκιο της Fed να κορυφώνεται τον Μάιο στο 5-5,25% και στο 5,25-5,5%, αντίστοιχα
Σχετικά Άρθρα
Σε υποβάθμιση των προβλέψεων τους για το τελικό επιτόκιο της Fed προχώρησαν Bank of America και UBS, μία ημέρα αφού η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ υπονόησε ότι ενδέχεται να διακόψει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της λόγω της αναταραχής στον τραπεζικό τομέα.
Το επιτόκιο της Fed βρίσκεται στο εύρος 4,75-5% μετά την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη (22/3/2023).
Ενώ η κίνηση της Fed είχε σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί, μια μειοψηφία των συμμετεχόντων στην αγορά είχε επισημάνει το ενδεχόμενο μιας παύσης στις αυξήσεις μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών, καθώς και την εξαγορά της Credit Suisse στην Ελβετία.
Οι αναλυτές της BofA δήλωσαν ότι η επακόλουθη απροσδόκητη αυστηροποίηση των τραπεζικών προτύπων δανεισμού θα μπορούσε να υποκαταστήσει περαιτέρω αυξήσεις.
Η BofA και η UBS δεν αναμένουν πλέον αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο και βλέπουν το επιτόκιο της Fed να κορυφώνεται τον Μάιο στο 5-5,25% και στο 5,25-5,5%, αντίστοιχα.
Η Goldman Sachs, η οποία ανέμενε ότι η Fed θα έκανε παύση χθες (22/3/2023), διατήρησε την πρόβλεψή της για το τελικό επιτόκιο στο εύρος 5,25-5,5%, αλλά τώρα βλέπει τα επιτόκια να κορυφώνονται τον Ιούνιο αντί για τον Ιούλιο.
Η τραπεζική κρίση μπορεί να προκαλέσει πιστωτική κρίση με «σημαντικές» επιπτώσεις στην οικονομία, η οποία θα μπορούσε να επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο φέτος απ' ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως, δήλωσαν αξιωματούχοι της Fed.
Οι αγορές χρήματος, οι οποίες είχαν τιμολογήσει ένα τελικό επιτόκιο κοντά στο 6% έως τον Σεπτέμβριο μόλις αυτόν τον μήνα, βλέπουν τώρα το επιτόκιο να κορυφώνεται στο 4,9% έως τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης