Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Motor Oil αναβαθμίστηκε στον MSCI Greece Standard και γίνεται η 10η εταιρεία του δείκτη - Στις 11 Μαΐου η είσοδος της Πειραιώς

H Motor Oil αναβαθμίστηκε στον MSCI Greece Standard και γίνεται η 10η εταιρεία του δείκτη - Στις 11 Μαΐου η είσοδος της Πειραιώς
Με ελληνικό ενδιαφέρον ήταν εντέλει η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI...
Με ελληνικό ενδιαφέρον ήταν εντέλει η τριμηνίαια αναδιάρθρωση Φεβρουαρίου των δεικτών MSCI, αφού επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που ήθελε τη μετοχή της Motor Oil να εισέρχεται από τον MSCI Global Small Cap Indexes στον MSCI Global Standard Indexes.
Ειδικότερα, τελικά επιβεβαιώθηκε η προσδοκία ότι στην αξιολόγηση της Morgan Stanley Capital International (MSCI) θα υπήρχαν προσθήκες ελληνικών τίτλων, με την είσοδο της Motor Oil (ημερομηνία εκτέλεσης είναι η 1η Μαρτίου 2023).
Για τη Motor Oil, η SoGen ανέφερε ως λόγο προσθήκης την αύξηση της συμμετοχής του κλάδου ενέργειας στους δείκτες της MSCI (segment increase).
Σε ό,τι αφορά τις εισροές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής τράπεζας, ορίζονται στα 74,69 εκατ. δολάρια περίπου (3 εκατ. μετοχές περίπου).
Παράλληλα, η είσοδος της Τράπεζας Πειραιώς και ενδεχομένως των Ελληνικών Πετρελαίων αναμένεται στις 11 Μαΐου 2023, δηλαδή στην επόμενη αξιολόγηση.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τους τίτλους των Eurobank, ΟΤΕ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Mytilineos, Jumbo, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και πλέον Motor Oil.
1_57.JPG
2_44.JPG
2_45.JPG
1_56.JPG
Πάντως, οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί σε σχέση με την προοπτική του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Το ΒΝ ουκ ολίγες φορές έχει αναφέρει ότι η τρέχουσα άνοδος, ακόμη και αν υπάρξει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ από τον πρώτο γύρο, δεν δικαιολογείται, αποτελεί μια παράταιρη άνοδο ακραίας κερδοσκοπίας, υψηλού ρίσκου που χρήζει τεράστιας προσοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης