Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Yardeni: Η bear market της Wall Street τελείωσε στις 12 Οκτωβρίου 2022 - Εκμεταλλευτείτε τις αξίες

Yardeni: Η bear market της Wall Street τελείωσε στις 12 Οκτωβρίου 2022 - Εκμεταλλευτείτε τις αξίες
Φυσικά, θα υπάρξει "μεγάλη μεταβλητότητα", καθώς οι αγορές παγκοσμίως θα υπομείνουν τη σύσφιξη των κεντρικών τραπεζών
Αισιόδοξος δηλώνει στρατηγικός αναλυτής Edward Yardeni, ο οποίος είδε ανθεκτικότητα στην αμερικανική οικονομία ακόμη και όταν οι ανησυχίες για ύφεση αυξήθηκαν πέρυσι,, εκτιμώντας ότι πλέον τα παγκόσμια χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία - συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών μετοχών, θα κινηθούν ανοδικά.
"Οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία στην πραγματικότητα βελτιώνονται", δήλωσε ο πρόεδρος και ιδρυτής της Yardeni Research στην εκπομπή Surveillance της τηλεόρασης του Bloomberg.
Οι αμερικανικές μετοχές "σημείωσαν χαμηλό στις 12 Οκτωβρίου.
Αυτό ήταν το τέλος της bear market και επιστρέψαμε σε μια ανοδική αγορά".
Από τότε που έκλεισε στις 3.577,03 μονάδες εκείνη την ημέρα, ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 10%.

Θα συνεχιστεί η μεταβλητότητα

Φυσικά, θα υπάρξει "μεγάλη μεταβλητότητα", καθώς οι αγορές παγκοσμίως θα υπομείνουν τη σύσφιξη των κεντρικών τραπεζών και οι επενδυτές θα ξεδιαλύνουν τις επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων στην ανάπτυξη, είπε.
Αλλά "η βουτιά των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποδηλώνει ότι η Ευρώπη μπορεί να μην έχει ύφεση.
Η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει" μετά την εγκατάλειψη των περιοριστικών πολιτικών της Covid, ενισχύοντας την οικονομία της.
Οι δείκτες αναφοράς της αγοράς, από τον Nasdaq 100 έως τον FTSE 100, έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής το 2023, με τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει άνοδο άνω του 6%.
"Οι επενδυτές αυτή τη στιγμή γίνονται πιο αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομία και αναζητούν πού οι αξίες είναι ακόμη φθηνές", δήλωσε.
"Είχαμε ήδη μια μεγάλη πορεία στην Κίνα και τώρα κοιτάζουν την Ευρώπη.
Ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έχει νόημα", ανέφερε.
Στις ΗΠΑ, οι βιομηχανικές μετοχές θα πρέπει να πάνε καλά "επειδή υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα στον αγωγό δημοσιονομικών κινήτρων".
Μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη μια μετατροπή προς την "Παλαιά Κανονική" οικονομία που είναι σε θέση να αναπτυχθεί με τα επιτόκια σε λογικά επίπεδα, αντί για τη "Νέα Κανονική της μη συμβατικής νομισματικής πολιτικής", είπε.
Ο Yardeni, ο οποίος επινόησε την έννοια του "εκδικητή ομολόγων" (bond vigilante) τη δεκαετία του 1980, πρόσθεσε: "Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον όπου τα επιτόκια δεν θα είναι μηδενικά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης