Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι αγορές δεν πιστεύουν τη Fed ότι θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων... κακώς

Morgan Stanley: Οι αγορές δεν πιστεύουν τη Fed ότι θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων... κακώς
"Δεν πιστεύω ότι οι κύκλοι αυξήσεων έχουν τιμολογηθεί επαρκώς", ανέφερε ο Jim Caron της Morgan Stanley
Σχετικά Άρθρα
Οι αγορές δεν είναι προετοιμασμένες για το πόσο μακριά είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ για να τιθασεύσουν τον υψηλότερο πληθωρισμό της τελευταίας γενιάς, σύμφωνα με τον Jim Caron της Morgan Stanley Investment Management.
Παρόλο που οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων πάνω από το 5% το επόμενο έτος, οι traders συνεχίζουν να υποτιμούν τη μελλοντική πορεία της σύσφιξης της πολιτικής, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής σταθερού εισοδήματος της Morgan Stanley.
"Δεν πιστεύω ότι οι κύκλοι αυξήσεων έχουν τιμολογηθεί επαρκώς", δήλωσε ο Caron.
"Αυτό που έχει τιμολογηθεί είναι ότι ο κόσμος περιμένει ότι τα επιτόκια θα μειωθούν και νομίζω ότι πρέπει να ακούσουμε τι λένε οι κεντρικοί τραπεζίτες" και τις ανησυχίες τους για τον πληθωρισμό.

Δίνει το μήνυμα η Fed

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνεχίζουν να ενισχύουν το μήνυμά τους σχετικά με την ανάγκη για υψηλότερα επιτόκια και αυστηρότερη νομισματική πολιτική έως ότου ο πληθωρισμός τεθεί υπό έλεγχο.
Την περασμένη εβδομάδα, μια μερίδα αξιωματούχων τόνισαν τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να μειώσει τον πληθωρισμό πίσω στον στόχο του 2% και την ανάγκη για σαφείς αποδείξεις χαλάρωσης των πιέσεων στις τιμές.
Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στην τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της για το 2022, φέρνοντας τον δείκτη αναφοράς της σε ένα εύρος στόχων 4,25% έως 4,5%.
Το λεγόμενο dot plot δείχνει ότι τα επιτόκια θα καταλήξουν το επόμενο έτος στο 5,1%, από 4,6% που ήταν στον προηγούμενο γύρο προβλέψεων.
Ωστόσο, τα συμβόλαια ανταλλαγής δεικτών μίας ημέρας με ημερομηνία λήξης της Fed τιμολογούν λίγο πάνω από 50 μονάδες βάσης για αυξήσεις των επιτοκίων έως τη συνεδρίαση του Μαΐου, ακολουθούμενες από μειώσεις μισής εκατοστιαίας μονάδας έως το τέλος του 2023.
Εάν δεν συμβεί κάτι δραματικό, ο Caron αναμένει ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 5,25% για ένα χρονικό διάστημα ώστε να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο.
"Η Fed πρέπει να κάνει τη δουλειά της", δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης