Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αλλάζει στάση η Morgan Stanley - Βλέπει πτώση, συστήνει πωλήσεις στη Wall Street

Αλλάζει στάση η Morgan Stanley - Βλέπει πτώση, συστήνει πωλήσεις στη Wall Street
Ο Wilson συνιστά τη διατήρηση μιας αμυντικής τοποθέτησης στις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των βασικών καταναλωτικών αγαθών
Ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, Michael Wilson, επιστρέφει στο στρατόπεδο των αρκούδων (bears).
Ο στρατηγικός αναλυτής, ένας από τους πιο φανατικούς σκεπτικιστές της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, έχει επιβεβαιωθεί από το πρόσφατο ράλι που είχε προβλέψει και λέει ότι οι επενδυτές είναι καλύτερα να κλείσουν τα κέρδη τους, πια.
"Είμαστε πλέον και πάλι πωλητές", έγραψε.
Αναμένει ότι ο S&P 500 θα συνεχίσει την πτώση του, αφού ο δείκτης πέρασε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών του την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι η πτωτική τάση από την αρχή του έτους παραμένει άθικτη.
"Αυτό καθιστά την ανταμοιβή κινδύνου για περισσότερη άνοδο αρκετά μικρή σε αυτό το σημείο", τόνισε.

Αλλαγή στάσης

Η πρόσκληση σηματοδοτεί μια μετατόπιση της άποψης του Wilson μόλις την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε ότι η τακτική ανάκαμψη θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο, προτού δεχθεί πιέσεις από τα ασθενέστερα εταιρικά κέρδη το επόμενο έτος.
Ο στρατηγικός αναλυτής - ο οποίος κατέλαβε την 1η θέση στην τελευταία έρευνα του Institutional Investor - δήλωσε σήμερα ότι τώρα βλέπει "απόλυτη άνοδο" για τον S&P 500 στις 4.150 μονάδες - περίπου 2% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα - η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί "μέσα στην επόμενη εβδομάδα".
Ο στρατηγικός αναλυτής δεν είναι ο μόνος με την απαισιόδοξη άποψή του για τις αμερικανικές μετοχές στις αρχές του επόμενου έτους.
Οι συνάδελφοί του στις JPMorgan και Goldman Sachs έχουν επίσης προειδοποιήσει για νέες μειώσεις, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τον κίνδυνο ύφεσης.
Ο Binky Chadha της Deutsche Bank βλέπει ότι ο S&P 500 θα κάνει ράλι στο πρώτο τρίμηνο, αλλά στη συνέχεια θα υποχωρήσει έως και 33% στο τρίτο τρίμηνο προτού πιάσει πάτο.
Με την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό να υποχωρούν το επόμενο έτος, ο Wilson συνιστά τη διατήρηση μιας αμυντικής τοποθέτησης στις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των βασικών καταναλωτικών αγαθών.
Οι μετοχές ανάπτυξης, οι οποίες γενικά επωφελούνται από τα χαμηλότερα επιτόκια, είναι απίθανο να δουν μεγάλη πίεση το 2023, δεδομένου του κινδύνου για τα εταιρικά κέρδη, έγραψε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης