Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood: Σύσταση αγοράς για Μυτιληναίο με τιμή – στόχο τα 26 ευρώ

Wood: Σύσταση αγοράς για Μυτιληναίο με τιμή – στόχο τα 26 ευρώ
Η μετοχή της Μυτιληναίος διαπραγματεύεται με ελκυστικούς πολλαπλασιαστές για το 2023, με Δείκτη τιμή πρός κέρδη 5,3 και Δείκτη ΕV/ebidta 5
Διατηρεί την σύσταση αγοράς στην Μυτιληναίος η Wood αυξάνοντας την τιμή – στόχο στα 26 ευρώ, εν όψει του συνεδρίου της στην Πράγα.
Η Wood θεωρεί ότι η μετοχή, από τα σημερινά επίπεδα, προσφέρει ένα upside κοντά στο 50%, καθώς όπως αναφέρει και ο τίτλος του report (Stronger than ever), η MYTILINEOS είναι «πιο ισχυρή από ποτέ» και πραγματοποιεί τη μετάβαση σε μία νέα εποχή «Πράσινης» κερδοφορίας.
Βασικά στοιχεία της αναβάθμισης τόσο στην τιμή στόχο όσο και στις εκτιμήσεις κερδοφορίας της MYTILINEOS είναι:
α) H σημαντική αύξηση της αξίας του κλάδου ηλιακής ενέργειας, κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ, μετά και από ένα τρίμηνο με ρεκόρ κερδοφορίας (Q3 2022) που δείχνει το δρόμο για τα επόμενα έτη.
β) Η εξίσου σημαντική αύξηση στο valuation του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης κατά 220 εκατ.ευρώ, καθώς κατοχυρώνεται υψηλότερη κερδοφορία με παράλληλη ενδυνάμωση και των περιθωρίων κέρδους, ενώ το backlog σηματοδοτεί περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας του Τομέα
γ) Η ταχύτητα υλοποίησης των έργων ΑΠΕ καθώς η WOOD αναμένει 1.7GW εγκατεστημένης ισχύος μετά το 2025, μόνο στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα η Εταιρεία ωριμάζει ένα Παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ, άνω των 6GW.
Οι προοοπτικές επίσης της μεταλλουργίας παραμένουν ενθαρρυντικές, καθώς τα αποθέματα μειώνονται και οι ευνοϊκές ισοτιμίες διατηρούν τις τιμές και τα έσοδα πολύ πάνω, από τα μέσα- επίπεδα.
Κατά τις εκτιμήσεις της Wood, η μετοχή της Μυτιληναίος διαπραγματεύεται με ελκυστικούς πολλαπλασιαστές για το 2023, με Δείκτη τιμή πρός κέρδη 5,3 και Δείκτη ΕV/ebidta 5.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης