Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης κάτω από το 2% το 2023

Citigroup: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης κάτω από το 2% το 2023
Για το 2023, η Citi προβλέπει ότι οι οικονομίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της ευρωζώνης θα συρρικνωθούν κατά 1,5% και 0,4% αντίστοιχα
Σχετικά Άρθρα

Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης κάτω από το 2% προβλέπει για το 2023, η Citigroup κινούμενη στην ίδια γραμμή με τις προβλέψεις μεγάλων επενδυτικών οίκων, όπως η Goldman Sachs, η Barclays και η JP Morgan.
Οι προβλέψεις της εταιρείας συνδέονται άμεσα με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας, που εκτόξευσε τον πληθωρισμό σε υψηλά επίπεδα δεκαετιών και προκάλεσε επιθετική σύσφιξη της πολιτικής.
«Βλέπουμε ότι η παγκόσμια οικονομία θα παρουσιάσει "κυλιόμενες" υφέσεις σε επίπεδο χώρας κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους», αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi, με επικεφαλής τον Nathan Sheets.
Ενώ η επενδυτική τράπεζα της Wall Street αναμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,9% το 2022, το 2023 αναμένει ανάπτυξη κατά 0,7%. Παράλληλα, ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 4,8% το επόμενο έτος, με το τελικό επιτόκιο της Fed να θεωρείται μεταξύ 5,25% και 5,5%.
Επίσης, η Citi βλέπει το Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρωζώνη να πέφτουν σε ύφεση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς και οι δύο οικονομίες αντιμετωπίζουν την ένταση των ενεργειακών περιορισμών στο μέτωπο της προσφοράς και της ζήτησης, μαζί με την αυστηρότερη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Για το 2023, η Citi προβλέπει ότι οι οικονομίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της ευρωζώνης θα συρρικνωθούν κατά 1,5% και 0,4% αντίστοιχα.
Στην Κίνα, η χρηματιστηριακή εταιρεία αναμένει ότι η κυβέρνηση θα αμβλύνει την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού, κάτι που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,6% το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης