Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Σε θέση άμυνας οι επενδυτές σε ορίζοντα 3 μηνών - Αυξημένος κίνδυνος ύφεσης

Goldman Sachs: Σε θέση άμυνας οι επενδυτές σε ορίζοντα 3 μηνών - Αυξημένος κίνδυνος ύφεσης
Οι ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχουν αυξηθεί παράλληλα με τους δείκτες market stress
Σχετικά Άρθρα
Να τηρήσουν θέση άμυνας σε ορίζοντα τριών μηνών προτρέπει τους επενδυτές η Goldman Sachs, καθώς αναμένει περαιτέρω εμπόδια για τις αγορές από την πιθανή αύξηση των πραγματικών αποδόσεων και την παρατεταμένη αβεβαιότητα για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Η
Goldman επανέλαβε τις "σχετικά αμυντικές" θέσεις της, ήτοι overweight σε μετρητά/πιστώσεις, neutral στα εμπορεύματα και underweight σε ομόλογα/μετοχές.
Σύμφωνα με το investing.com, οι στρατηγικοί αναλυτές σημειώνουν επίσης ένα "σχετικά χαμηλό" risk premia μετά το πρόσφατο ράλι της bear market.
Παραλληλα, προτρέπουν τους επενδυτές να επικεντρωθούν στις αποδόσεις βραχυπρόθεσμα και να αναζητήσουν έκθεση σε περιουσιακά στοιχεία "υψηλής ποιότητας".

goldman1_7.JPG
Μη ελκυστικό το ρίσκο

«Χωρίς πιεσμένες αποτιμήσεις, για να φτάσουν οι αγορές στο κατώτατο σημείο οι επενδυτές πρέπει να δουν μια κορύφωση του πληθωρισμού και των επιτοκίων ή ένα κατώτατο σημείο της οικονομικής δραστηριότητας.
Το μείγμα ανάπτυξης/πληθωρισμού παραμένει δυσμενές - ο πληθωρισμός είναι πιθανό να ομαλοποιηθεί, αλλά η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται και οι κεντρικές τράπεζες εξακολουθούν να συσφίγγουν, αν και με βραδύτερο ρυθμό", πρόσθεσαν οι στρατηγικοί αναλυτές.
Σημείωσαν επίσης ότι τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία εξακολουθούν να είναι αρκετά ακριβά, γεγονός που τα καθιστά μη ελκυστικά για επενδύσεις, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι "τα κέρδη είναι στραμμένα προς τα κάτω το επόμενο έτος".

goldman2_5.JPG
Αυξημένος κίνδυνος ύφεσης

"Τα risk premia για τις μετοχές εμφανίζονται χαμηλά, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο ύφεσης και την αβεβαιότητα σχετικά με το μείγμα ανάπτυξης/πληθωρισμού.
Η αδύναμη ανάπτυξη και η μεταβλητότητα σε συνδυασμό με τις σχετικά υψηλές αποτιμήσεις διατηρούν αυξημένο τον κίνδυνο μείωσης των μετοχών.
Οι ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχουν επίσης αυξηθεί παράλληλα με τους δείκτες market stress.
Μέχρι οι κεντρικές τράπεζες να σταματήσουν τις αυξήσεις και ο πληθωρισμός να φτάσει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, τα ομόλογα είναι απίθανο να αποτελέσουν αξιόπιστο μαξιλάρι για τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, προσθέτουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman.

goldman3_4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης