Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Ισχυρά τα θεμελιώδη των τραπεζών - Αυξάνει τιμές - στόχους, προτιμά την ΕΤΕ

Eurobank Equities: Ισχυρά τα θεμελιώδη των τραπεζών - Αυξάνει τιμές - στόχους, προτιμά την ΕΤΕ
H Eurobank Equities επαναλαμβάνει την προτίμησή της για την Εθνική Τράπεζα
Σχετικά Άρθρα

Επί τα βελτίω αναθεωρεί τις τιμές- στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών η Eurobank Equities, ενώ επαναλαμβάνει την προτίμησή της για την Εθνική Τράπεζα, λόγω καλύτερης ρευστότητας και κεφαλαιακής θέσης, της δεύτερης καλύτερης ποιότητας ενεργητικού και της διατηρήσιμης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων στο 10% περίπου και μετά το 2022. 
Ειδικότερα, για την Alpha Bank διατηρεί τη σύσταση buy με τιμή στόχο 1,5 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα σύσταση buy με τιμή στόχο τα 4,58 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς σύσταση buy με τιμή στόχο τα  2,02 ευρώ.

Με discount 25% ο τραπεζικός κλάδος

Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με σημαντικό discount της τάξης του 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο της ευρωπαϊκής περιφέρειας, γεγονός που αποδίδεται στην αποτίμηση πολλαπλών αρνητικών εξελίξεων, χαρακτηριστικό το οποίο επιτρέπει ωστόσο στις ελληνικές εταιρείες να διαθέτουν σημαντικά ανοδικά περιθώρια, δεδομένων και των πολύ χαμηλών αποτιμήσεων (0,3 – 0,5x 2023e P/BV).
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος διαθέτει ,ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, ενώ η αύξηση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών παρέχει σημαντικά στηρίγματα για την κερδοφορία του 2022 – 2023.

eurobank1_8.JPG

Αντιστάθμιση των προκλήσεων

Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ορισμένα στοιχεία, τα οποία λειτουργούν αντισταθμιστικά στις παγκόσμιες προκλήσεις, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή:

 
  • Η έναρξη ενός νέου πιστωτικού κύκλου
  • Η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, χάρη στον τουρισμό και τα κοινοτικά κονδύλια
  • Η επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων, η οποία τονώνει τα έσοδα από τόκους
  • Η ομαλοποίηση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων
  • Η αύξηση των τιμών του real estate

«Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά στηρίγματα, είναι πιθανό να αμβλύνουν τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης, παρότι θα οδηγήσει σε μια διαχειρίσιμη επιδείνωση των τάσεων στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα», τονίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης