Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γιατί άλλαξε τη σύσταση για τη Wall Street ο Wilson της Morgan Stanley – Προέβλεψε την πτώση, αλλά οι επενδυτές δεν τον εμπιστεύονται

Γιατί άλλαξε τη σύσταση για τη Wall Street ο Wilson της Morgan Stanley – Προέβλεψε την πτώση, αλλά οι επενδυτές δεν τον εμπιστεύονται

Ο αναλυτής που προέβλεψε, από τους λίγους, σωστά τη φετινή πτώση της αμερικανικής αγοράς, εκτιμά τώρα ότι η Wall Street θα κάνει ένα μίνι ράλι ανόδου, της τάξεως του 15%

Σχετικά Άρθρα
Διευκρινιστικό σημείωμα προς τους πελάτες – επενδυτές εξέδωσε σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2022, ο επικεφαλής αναλυτής της Morgan Stanley, Michael Wilson, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον σκεπτικισμό που υπάρχει για τις νέες εκτιμήσεις του για τη Wall Street.

Ο αναλυτής που προέβλεψε, από τους λίγους, σωστά τη φετινή πτώση της αμερικανικής αγοράς, εκτιμά τώρα ότι η Wall Street θα κάνει ένα μίνι ράλι ανόδου, της τάξεως του 15%.
Αλλά η άποψή του αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους πελάτες.

ΟΙ διευκρινίσεις

Σύμφωνα με τον Wilson, οι αμερικανικές μετοχές θα κινηθούν υψηλότερα, καθώς οι αγορές μεταβαίνουν στις προσδοκίες για μείωση του πληθωρισμού και χαμηλότερα επιτόκια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων θα πρέπει να δώσει καύσιμα για το επόμενο σκέλος του ράλι τακτικής, "μέχρι να έχουμε πλήρη συνθηκολόγηση στις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2023, κάτι που πιστεύουμε ότι μπορεί να πάρει μερικούς μήνες ακόμη", ανέφερε.
Ο στρατηγικός αναλυτής, ο οποίος προέβλεψε σωστά τη φετινή πτώση, βλέπει τον δείκτη S&P 500 να αναπηδά έως και 15%, αν διασπάσει τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων στις 3.605 μονάδες, περίπου 4% κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής.
Παρόμοια άποψη έχουν και οι στρατηγικοί αναλυτές της Stifel Nicolaus & Co. οι οποίοι σε ξεχωριστό σημείωμα ανέφεραν ότι βλέπουν τον δείκτη αναφοράς να κάνει ράλι έως τις 4.300 μονάδες μέσα στους επόμενους 6 μήνες, καθώς ο πληθωρισμός κορυφώνει και η ύφεση μετατίθεται για το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
1d16aed1f2b2f0813cf6322ba851d62a.webp

Παραμένει η επιφύλαξη

Δεν είναι όλοι οι αναλυτές όμως τόσο αισιόδοξοι.
Εκείνοι της Goldman Sachs εκτιμούν ότι οι τιμές των μετοχών "δεν αντικατοπτρίζουν τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ που πολλοί επενδυτές αναμένουν κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους", προτιμώντας λογικά αποτιμημένους αμυντικούς τομείς.
Η πρώτη εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου αναμένεται αυτή την εβδομάδα.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ενδέχεται να έχει επεκταθεί με ετήσιο ρυθμό 2,3% κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αφού συρρικνώθηκε τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο τρίμηνο.
"Ενώ κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι η ύφεση είναι αναπόφευκτη τους επόμενους 6-12 μήνες, η αγορά δεν θα την τιμολογήσει, κατά την άποψή μας, μέχρι να είναι οριστική", δήλωσε ο Wilson της Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης