Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Νέα σελίδα για τις ελληνικές τράπεζες με την επαναφορά μερίσματος από την Eurobank

JP Morgan: Νέα σελίδα για τις ελληνικές τράπεζες με την επαναφορά μερίσματος από την Eurobank
H Eurobank στοχεύει να προσφέρει ετήσια απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) 10% το 2022-24 και να επαναφέρει τις πληρωμές μερισμάτων
Σχετικά Άρθρα
Για νέα σελίδα στις ελληνικές τράπεζες με την επαναφορά μερίσματος από την Eurobank κάνει λόγο η JP Morgan, σε ανάλυσή της για τα αποτελέσματα του 2021.
H Eurobank ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος από τη χρήση του 2022 σε ποσοστό περίπου 20%, υπό την αίρεση της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές.
Σύμφωνα με την JP Morgan, η Eurobank στοχεύει να προσφέρει ετήσια απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) 10% το 2022-24 και να επαναφέρει τις πληρωμές μερισμάτων, ανοίγοντας μια νέα σελίδα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Οι στόχοι δεν προκαλούν έκπληξη (εξάλλου, η διοίκηση έχει δώσει guidance για διψήφιο ROTE το 2022), αλλά υπογραμμίζει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Eurobank που αναμένεται να αυξήσουν το EPS στο 13% έως το 2024 και σε βιώσιμο ROTE 10% από το τρέχον έτος.
Σημειώνεται ότι η JP Morgan δίνει τιμή στόχο 1,30 ευρώ για τη μετοχή και σύσταση Overweight.

JP1.JPG

Ενθουσιασμένη η JP Morgan με το μέρισμα

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πληρωμή μερίσματος της τράπεζας και ενώ η αρχική αναλογία πληρωμών 20% είναι μάλλον συμβολική, εξακολουθεί να μεταφράζεται σε απόδοση 3,5%.
Ο στόχος του δείκτη CET1 14,6% για το 2024 προσφέρει περιθώρια για υψηλότερη μεσοπρόθεσμη απόδοση κεφαλαίου.
«Με μετοχή που διαπραγματεύεται σε 0,5x 2023e P/TBV για στόχο διαχείρισης 10% ROTE έναντι 0,8x μέσο όρο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τις τράπεζες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με 9,1% ROTE, βλέπουμε ανοδικές αποτιμήσεις, καθώς η διοίκηση επιτυγχάνει τους στόχους της», αναφέρουν οι αναλυτές.

JP2.JPG
JP3.JPG

JP4.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης