Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση Nomura: Το χειρότερο σενάριο αρχίζει να προβάλλει – Η κατάρρευση της Facebook και η αντίδραση της Amazon

Προειδοποίηση Nomura: Το χειρότερο σενάριο αρχίζει να προβάλλει – Η κατάρρευση της Facebook και η αντίδραση της Amazon
Κατά την ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Nomura, το «μηχανικό ράλι»... των τελευταίων ημερών ανακόπηκε και πλέον δοκιμάζονται τα κρίσιμα τεχνικά σημεία στήριξης.
Σχετικά Άρθρα

Το κραχ στην μετοχή της Facebook που έχασε σε μια συνεδρίαση το 27% της αξίας της ήταν πρωτοφανές, πλέον η κεφαλαιοποίηση έχει υποχωρήσει στα 660 δισεκ. δολάρια.
Τα απογοητευτικά αποτελέσματα επέδρασαν άκρως αρνητικά συμβάλλοντας στο μαζικό sell off όπου έσπασαν κρίσιμα τεχνικά σημεία στήριξης.
Ωστόσο στον αντίποδα η Amazon παρά τις απώλειες -7,81%, εμφάνισε καλά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της Wall Street, οπότε οι πράξεις που σημειώθηκαν μετά το κλείσιμο εκτίναξαν την μετοχή στο +13%...
Η Amazon μπορεί να προκαλέσει άνοδο στην Wall στις 4 Φεβρουαρίου 2022 αλλά η αγορά ήδη έχει πληγεί.

Κατά την ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Nomura, το «μηχανικό ράλι»... των τελευταίων ημερών ανακόπηκε και πλέον δοκιμάζονται τα κρίσιμα τεχνικά σημεία στήριξης.

1) Funds και αμοιβαία κεφάλαια ακολουθούν κινήσεις τακτικής ως αντίδραση στο Faceobook σχετικά με τις ανησυχίες ότι θα χτυπήσει το sell off και τις υπόλοιπες μετοχές.

2)Υπάρχει κίνδυνος να διαχυθεί η ανησυχία και σε άλλες μετοχές και να πυκνώνουν οι πωλήσεις και να αμφισβητηθούν κρίσιμα τεχνικά σημεία στήριξης.

3)Η συμπεριφορά της Amazon και η άνοδος μετά το κλείσιμο της Wall είναι μια αντίδραση για να αποφευχθεί το επιθετικό sell off.

Τα συμπεράσματα της Nomura

  • Η κατάρρευση του Facebook οδήγησε σε σπάσιμο κρίσιμων τεχνικών σημείων βίαια με μεγάλο όγκο.
  • Οι υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.
  • Τα κέρδη της Amazon μετά την λήξη της συνεδρίασης ήταν σωτήρια για τους long επενδυτές, καθώς ο αντίκτυπος σε επίπεδο δείκτη από την κατάρρευση του Facebook είναι πολύ σημαντικός για τον Nasdaq.

Τα κρίσιμα τεχνικά σημεία των δεικτών

Nikkei 225, επί του παρόντος στην ζώνη των 27.540 μονάδων αγοράζοντας πάνω από τις 27.373 μονάδες με στόχο 29.241 μονάδες.

Euro Stoxx 50, επί του παρόντος short, στην ζώνη των 4.217 μονάδων.
Περισσότερες πωλήσεις κάτω από τις 3.405 μονάδες και αγορές πάνω από την ζώνη των 4.260 μονάδων.

S&P 500 η κρίσιμη ζώνη βρίσκεται στις 4.577 μονάδες ωστόσο ισχυρές πωλήσεις θα εμφανιστούν εάν διασπαστούν οι 3.720 μονάδες, ενώ εάν σπάσουν ανοδικά οι 4.627 μονάδες θα ενταθούν οι αγορές.

Russell 2000, βραχυπρόθεσμα συντηρούνται οι θέσεις short, στην ζώνη των 2.025 μονάδων, με αγορές πάνω από 2.128 μονάδες και ισχυρές long θέσεις στην ζώνη των 2.352 μονάδων.

HangSeng CH, επί του παρόντος διατηρείται η τακτική short, με αγορές πάνω από τις 8.805 μονάδες και καθαρά long πάνω από τις 10.647 μονάδες.

NASDAQ 100, καθοδική διάσπαση των 13.155 μονάδων θα επιταχύνει την πτώση ενώ αντιθέτως ανοδική διάσπαση των 15.994 μονάδων θα επιταχύνει την άνοδο του δείκτη.

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500

Οι 4600 μονάδες, θεωρούνται αντίσταση για τον δείκτη.
Με βάση τα τεχνικά μοντέλα φαίνεται ότι είναι κρίσιμες οι 4.355 μονάδες ως περιοχή στήριξης
Ενώ οι 4.300 μονάδες αποδείχθηκαν κρίσιμο τεχνικό σημείο, δεν αποκλείεται αυτό να αναθεωρηθεί στην ζώνη των 4.200 μονάδων για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500
a1_1.jpg

a2_1.jpg
a3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης