Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Στο 1,15 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχή της Eurobank - Κάτω από 10% τα NPEs

Bank of America: Στο 1,15 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχή της Eurobank - Κάτω από 10% τα NPEs
Το γ’ τρίμηνο του 2021, η Eurobank ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που κατέγραψε μονοψήφιο νούμερο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων
Σχετικά Άρθρα

Στo 1,15 ευρώ ορίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank η αμερικανική τράπεζα Bank of America.
Όπως αναφέρει, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2021, η Eurobank παρουσίασε κέρδη 120 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο είναι καλό σημάδι για τους επενδυτές.
Σε ό,τι αφορά το Core PPI, δηλαδή τα καθαρά προ προβλέψεων έσοδα, αυξήθηκαν κατά 4,1% σε ετήσια βάση, χάρη κυρίως στα καθαρά έσοδα από τόκους (NII), τα υψηλά κέρδη από προμήθειες και στη μείωση του λειτουργικού κόστους – κάτι που αντισταθμίζει τη «χασούρα» από NPEs ύψους 97 εκατ. ευρώ.
Το γ’ τρίμηνο του 2021, η Eurobank ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που κατέγραψε μονοψήφιο νούμερο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (-7,3% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2021), χάρη και στην τιτλοποίηση Mexico. 
Σε αυτό το πλαίσιο, η BofA διατηρεί τη σύσταση buy.

Η κεφαλαιακή θέση θα ενισχυθεί περαιτέρω

O δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) είναι στο 12,3%, 20 μονάδες βάσης υψηλότερος σε ετήσια βάση, ωστόσο θα γνωρίσει περαιτέρω βελτίωση χάρη σε δύο εν εξελίξει συναλλαγές κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Eurobank, λέει η BofA, θα υπάρξει στρατηγική συνεργασία η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί το α’ εξάμηνο του 2022.
Τιτλοποίηση ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε καλό δρόμο να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. 
Η διοίκηση της Eurobank αναμένει πως τα έσοδα προ προβλέψεων το 2021 θα «κλείσουν» στα 875 εκατ. ευρώ, με τα προ φόρων έσοδα (BTP) να αγγίζουν τα 540 εκατ. ευρώ. 
Το γ’ τρίμηνο, η οργανική δημιουργία NPEs ήταν αρνητική (-26 εκατ. ευρώ), ο ρυθμός σώρευσης NPE εξακολουθεί να είναι θετικός το δεύτερο εξάμηνο του 2021 – αν πολύ πιο αργός (+0,1 δισ. ευρώ έναντι 0,6 δισ. ευρώ σε προηγούμενη εκτίμηση).
Λόγω των διαγραφών, ο δείκτης των NPE είναι σταθερός σε ετήσια βάση (7,3%).
Ο δε δείκτης CET1 αναμένεται να βελτιωθεί στο 13,3% (+50bp έναντι αρχικής εκτίμησης). 

Αξία στη Βουλγαρία

Με κέρδη 58 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 21, η Βουλγαρία είναι μία από τις δύο κυριότερες αγορές (μαζί με την Κύπρο) για τη Eurobank εκτός Ελλάδας. 
Πρόσφατα, η KBC ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει Raiffeisenbank Βουλγαρίας.
H διοίκηση του EUROB είπε ότι αν υπάρξουν πολλαπλάσιες συναλλαγές στις δραστηριότητες στη Βουλγαρία, αυτές θα φτάσουν το λιγότερο 1,5 δισ. ευρώ.
1_169.JPG
2_156.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης