Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ποια assets αναμένεται να υπεραποδώσουν το 2022 - Επενδύστε στον... πληθωρισμό

Goldman Sachs: Ποια assets αναμένεται να υπεραποδώσουν το 2022 - Επενδύστε στον... πληθωρισμό
Ο πληθωρισμός έχει μικτές επιπτώσεις στα κέρδη, αλλά γενικά (οι επιπτώσεις) είναι θετικές, αναφέρει η Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα

Μία από τις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο στοιχηματίζει ότι ο πληθωρισμός θα είναι ο «μεγαλύτερος παραγωγός» αποδόσεων το 2022.
Ο λόγος για την Goldman Sachs, η οποία συνιστά τοποθετήσεις σε νομίσματα χωρών των οποίων οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υιοθετούν επιθετικές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά τις πληθωριστικές πιέσεις, καθώς οι οικονομίες αγωνίζονται να δαμάσουν τις ανατιμήσεις.
«Δεδομένης της πρόσφατης αστάθειας του πληθωρισμού και της ανοδικής κλίσης -όλα αυτά αναμένουμε να διατηρηθούν και το επόμενο έτος- πιστεύουμε ότι οι αγορές θα αρχίσουν να απαιτούν θετικά ασφάλιστρα κινδύνου για τον πληθωρισμό» είπαν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας σε report τους.
Ένας βασικός μακροπρόθεσμος δείκτης της αγοράς που σχετίζεται με τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό είναι τα ομόλογα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs συνιστά υψηλότερες κατανομές σε μετοχές και μετρητά, καθώς οι τίτλοι δημοσίου χρέους διανύουν δύσκολες ημέρες.
Ως στόχο για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500,το επόμενο έτος έχουν θέσει τις 4.900 μονάδες, δηλαδή αύξηση περίπου 5% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Πληθωριστικές πιέσεις

Όπως σημειώνεται σχετικά, ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης επιμένουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι παροδικές, σε αντίθεση με τους δρώντες στην αγορά, που επιμένουν για αύξηση επιτοκίων ώστε να τιθασευτούν, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν το αντίθετο.
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Οκτώβριο βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990.
«Στο βαθμό που η Fed είναι απρόθυμη να υιοθετήσει μια πιο επιθετική στάση σύσφιξης, θα περιμέναμε ότι οι τιμές θα ενσωμάτωναν τον κίνδυνο του πληθωρισμού», αναφέρει η Goldman Sachs, προσθέτοντας:
Η παγκόσμια οικονομία το 2022 θα χαρακτηρίζεται από ισχυρή ζήτηση αλλά και περιορισμένη προσφορά.

Στοιχήματα

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα «στοιχήματα», συστήνουν τον περιορισμό των ανοιχτών θέσεων στο δολάριο Αυστραλίας έναντι του νομίσματος του Καναδά, καθώς η Αυστραλία αναμένεται επίσης να αυξήσει τα επιτόκια πιο αργά από τον Καναδά, ενώ το πετρέλαιο και οι τιμές των μετάλλων στους Αντίποδες θα πάρουν την ανιούσα.
Η ομάδα της Goldman συστήνει επίσης επένδυση σε χαλκό και πετρέλαιο Brent.
Στις μετοχές, οι συστάσεις περιλαμβάνουν έκθεση σε μεξικανικές και ρωσικές μετοχές.
Οι αγορές του Μεξικού και της Ρωσίας προσφέρουν ελκυστικές αποτιμήσεις και ένα «σχετικά απομονωμένο μακροοικονομικό σκηνικό», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής.
Tέλος, η Αίγυπτος έχει «σχετικά υψηλή προσαρμογή στις τιμές του πετρελαίου», καταλήγουν οι αναλυτές της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης