Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 1,10 ευρώ η τιμή στόχος της JP Morgan για τη Eurobank, μετά το ισχυρό β' 3μηνο του 2021

Στα 1,10 ευρώ η τιμή στόχος της JP Morgan για τη Eurobank, μετά το ισχυρό β' 3μηνο του 2021

Ανάμεσα στα top picks της JP Morgan η Eurobank

Στα 1,10 ευρώ διαμορφώνει την τιμή στόχο της μετοχής της Eurobank η JP Morgan, διατηρώντας τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, μετά τα ισχυρά, όπως τα χαρακτήρισε, αποτελέσματα του β' 3μηνου του 2021.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, τα καθαρά κέρδη της Eurobank ύψους 100 εκατ. ευρώ για το 2ο τρίμηνο του έτους αντιστοιχούν σε 9,6% ROTE, καθαρά και χωρίς σημαντικές εφάπαξ συνεισφορές, που στηρίζουν τη θετική της άποψη για την ελκυστική μελλοντική απόδοση της τράπεζας.
Τα κέρδη του τριμήνου ήταν 16% υψηλότερα από τις προσδοκίες της, αλλά το κόστος και τις προβλέψεις κατά 2%/7% χαμηλότερα.
Οι τάσεις στο 2ο τρίμηνο αντικατοπτρίζουν κυρίως αυτό που έχουν αναφέρει οι αλλες ελληνικές τράπεζες, ότι
1) βελτιώνεται ο ρυθμός στις εκταμιεύσεις δανείων, με 3,4 δισ. ευρώ μικτό νέο δανεισμό
2) αυξάνονται οι αμοιβές και οι προμήθειες
3) παραμένει ακόμη αρνητικός ο οργανικός σχηματισμός NPE, με τον λόγο NPE να βελτιώνεται στο 14% ή 7,3% pro forma μετά το Project Mexico
4) ενισχύεται η δυναμική στις τρέχουσες συναλλαγές NPE
Image

Αποτίμηση

Σύμφωνα με την JP Morgan, οι μετοχές της Eurobank διαπραγματεύονται με 0,54x 2022E σε όρους P/TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2022 και 9% σε όρους ROTE με βάση τις εκτιμήσεις του 2023.
Σε αυτό το πλαίσιο οι μετοχές διαπραγματεύονται με discount 28%, εάν συγκριθεί με βάση το ROTE αλλά και την μεγάλη αξία από το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ακίνητα ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης