Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Credit positive η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank - Βελτιώνεται η ποιότητα των κεφαλαίων της

Moody's: Credit positive η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank - Βελτιώνεται η ποιότητα των κεφαλαίων της
Η Alpha Bank θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διάθεση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης
Credit positive, ήτοι πιστωτικά θετική, κρίνει την αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank ύψους 800 εκατ. ευρώ, ο οίκος Moody's, καθώς όπως επισημαίνει με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η ποιότητα των κεφαλαίων της.
Ειδικότερα, στην τελευταία ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Alpha Bank S.A.: Alpha Bank's €800 million capital increase positions it to increase lending and profitability" (Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank βελτιώνει την προοπτική επέκτασης και κερδοφορίας), η Moody's εκτιμά ότι τα βελτιωμένα κεφάλαια θα αυξήσει τα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία της μέσω νέου δανεισμού έως και 10 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2024.

Σύμφωνα με τη Moody's, η Alpha Bank θα καταφέρει να πετύχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων κοντά στο 10% έως το τέλος του 2024, από 1,6% το 2020.
Με την αύξηση κεφαλαίου η Alpha Bank θα επωφεληθεί από την αναπτυξιακή δυναμική, εξέλιξη που θα υποστηρίξουν την κερδοφορία της.

Τα οφέλη της κεφαλαιακής ενίσχυσης

Η Moody’s επισημαίνει ότι οι καλύτεροι κεφαλαιακοί δείκτες θα στηρίξουν την προσπάθεια Alpha Bank να μειώσει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) σε περίπου 7% έως το τέλος του 2022.
Η μείωση των NPEs θα μειώσει το κόστος κινδύνου της τράπεζας σε περίπου 60 μονάδες βάσης έως το τέλος του 2024 από 200 μονάδες βάσης το 2020, στηρίζοντας την κερδοφορία της.
Το σχέδιο εξυγίανσης της Alpha Bank βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, καταλήγει η Moody’s.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης