Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Σε δεινή θέση οι υποστηρικτές της GameStop - Πολεμούν τα τανκς με ρόπαλα

Rabobank: Σε δεινή θέση οι υποστηρικτές της GameStop - Πολεμούν τα τανκς με ρόπαλα
Μέχρι στιγμής, οι Redditors δείχνουν πως δεν γνωρίζουν πού έχουν μπλέξει, αναφέρει η Rabobank
Σχετικά Άρθρα

Σε δεινή θέση θεωρεί πως είναι οι υποστηρικτές της GameStop η ολλανδική τράπεζα Rabobank, που, μέσες - άκρες, υποστηρίζει ότι πολεμούν τα τανκς των hedge funds με ξύλινα ρόπαλα.
Τι πράττει το σύστημα και η καθεστηκυία τάξη όταν δέχονται επίθεση;
Αντεπιτίθενται εις διπλούν.
Και αντεπίθεση είναι πλέον εν εξελίξει…
Μέχρι στιγμής, οι Redditors δείχνουν πως δεν γνωρίζουν πού έχουν μπλέξει.
Το αφήγημα ότι φιλήσυχοι πολίτες εκδικούνται και επαναστατούν εναντίον του χρηματοοικονομικού κάστρου των hedge funds δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο, πέρα από το πώς λειτουργεί η φεουδαρχία της Wall Street, με τα μεν funds να μάχονται με τανκς και τους δεν μικρομετόχους με τα σώματά τους.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, dr Fauci, συνεχίζει να υποστηρίζει πως δύο μάσκες κατά του κορωνοϊού είναι καλύτερα από μία.
Δεδομένου όμως ότι αποφεύγουν να φορούν μάσκες προσώπου, η πρόταση Fauci δύσκολα θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα – κάτι σαν το QE των κεντρικών τραπεζών.
Διότι για να υπάρξει ανάκαμψη των οικονομιών πρέπει η ποσοτική χαλάρωση να συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική ενίσχυση.
Σημειωτέον πως στις ΗΠΑ ακόμη «τρέχει» η προσπάθεια για να περάσει το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε ευρωπαϊκό έδαφος…

Στο μεταξύ, στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Ιταλία, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi έλαβε από τον πρόεδρο της χώρας Sergio Matarrella εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Conte.
Μάλιστα, από ό,τι φαίνεται, οι αγορές θα ήθελαν μια κυβέρνηση Draghi.
Κάπως έτσι, μετά τη Yellen, άλλος ένας κεντρικός τραπεζίτης φαίνεται πως θα αναλάβει ένα κορυφαίο πολιτικό αξίωμα.
Ο κ. Draghi, πάντως, θα δεσμευτεί να κάνει ό,τι χρειάζεται για να μειώσει την ανεργία – αν και έχει να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια και αντιπάλους.

Παραίτηση Bezos

Όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Jeff Bezos παραιτήθηκε από CEO της εταιρείας Amazon.
Αν μη τι άλλο, σύμφωνα με τη Rabobank, θα μπορούσε να αξιοποιήσει το ταλέντο τους στις business βάζοντας υποψηφιότητα για υπουργός Οικονομικών.
Ο δε Elon Musk, άλλος ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται η δήλωσή του για το χρηματιστήριο:
«Θα κάνουμε πραξικόπημα όποτε και εναντίον οποιουδήποτε επιθυμούμε».

Κίνα

Τα ποσοστά γεννήσεων έχουν καταρρεύσει στην Κίνα, πιθανότατα λόγω του κορωνοϊού.
Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια στατιστικά δεδομένα:
Γκουάνγκτζου -17% ετησίως. Ningxia Hui -16%; Hefei -23%; Wenzhou -19%; και Taizhou -33%.
Ωστόσο, όπως λένε οι Κινέζοι αναλυτές, «μπορούμε να πούμε ότι παρόλο που ο αριθμός των γεννήσεων το 2020 μπορεί να είναι ο χαμηλότερος τις τελευταίες δεκαετίες, είναι πιθανό να είναι ο υψηλότερος στις επόμενες λίγες δεκαετίες».
Πώς θα έρθει η ανάπτυξη χωρίς παιδιά;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης