Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μετά τη Rabobank και την Goldman Sachs και η JP Morgan χαμηλώνει τον πήχη για το πακέτο Biden - Στα 900 δισ.

Μετά τη Rabobank και την Goldman Sachs και η JP Morgan χαμηλώνει τον πήχη για το πακέτο Biden - Στα 900 δισ.
Φαίνεται πιο πιθανό ότι το δημοσιονομικό πακέτο θα είναι πιο κοντά στο 1 τρισ. από ότι στα 2 τρισ.
Σχετικά Άρθρα
Μόλις στα 900 δισ. δολάρια εκτιμά η JP Morgan ότι θα ανέλθει το πακέτο Biden για τη δημοσιονομική στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.
Μάλιστα, τονίζει ότι αυτό το πακέτο δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τον προσεχή Μάρτιο του 2021.

Στη γραμμή Rabobank και Goldman Sachs (δείτε στα σχετικά)

Ήδη ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer έχει χαμηλώσει τον πήχη του πακέτου Biden, αναφέροντας ότι είναι απίθανο να έλθει πριν από τα μέσα Μαρτίου, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το πακέτο τόνωσης του Joe Biden πιθανόν να περάσει στο Κογκρέσο.
Το ερώτημα είναι αν η αγορά λαμβάνει το νέο πακέτο ως μοχλό επαναπληθωρισμού (όπως προειδοποίησε η Rabobank), ή αν τα τρισεκατομμύρια Biden δεύουν σε μεγάλη καθυστέρηση ή κούρεμα.
Στην πραγματικότητα, ενώ η Goldman μείωσε πρόσφατα την εκτίμησή της για το τελικό μέγεθος του πακέτου Biden σε μόλις 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια από 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, η JPMorgan έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο αναμένοντας μόλις 900 δισ. δολάρια.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις

Σύμφωνα με την JP Morgan, τρεις είναι οι παράμετροι για το πακέτο:

ΧΡΟΝΟΣ - Ο Schumer μας είπε ότι θα περάσουν 4 - 6 εβδομάδες πριν το θέμα εξεταστεί.
Γιατί;
Η συζήτηση σχετικά θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου και εάν ακολουθηθεί ο κανονισμός, τότε θα ολοκληρωθεί στο χρονικό πλαίσιο 4 - 6 εβδομάδων.

ΜΕΓΕΘΟΣ - Δεδομένης της ώθησης των Ρεπουμπλικανών για ένα άλλο νομοσχέδιο τόνωσης σε αυτήν την εγγύτητα του πακέτου των 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Δεκεμβρίου, μπορεί να σημαίνει ότι η πορεία προς τα εμπρός είναι μέσω της συμφιλίωσης.
Αυτό θα ήταν ότι ένα τελικό νομοσχέδιο θα ήθελε να είναι σημαντικά μικρότερο από το προτεινόμενο 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΣΥΝΘΕΣΗ - Μια κρίσιμη πτυχή της οικονομίας των ΗΠΑ είναι ο όγκος των ανθρώπων που είναι σε ή κοντά σε οικονομική δυσχέρεια.

Τι θα συμβεί

Προς το παρόν, φαίνεται πιο πιθανό ότι το δημοσιονομικό πακέτο θα είναι πιο κοντά στο 1 τρισ. από ότι στα 2 τρισ., με στοχοθετημένη εστίαση σε αυτούς που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης